johnshop
Üzlet

Koronavírus: 6 millió felett a fertőzöttek száma a világban

Portfolio
6 millió felett jár a megerősített koronavírusos fertőzöttek száma a világban és eddig több mint 372 ezer áldozatot követelt a járvány a Johns Hopkins hétfő reggeli adatai szerint. Az Egyesült Államokban van a legtöbb fertőzött, a sorban Brazília, majd Oroszország következik.

Két hét múlva szabadon utazhatnak a csehek

Június 15-től szabadon utazhatnak a cseh állampolgárok az összes európai országba. Negatív koronavírus tesztet csak Nagy-Britaniából és Svédországból való visszatéréskor lesz kötelező felmutatni. Ellenkező esetben az érintettre kéthetes házi karantén vár - közölte Adam Vojtech cseh egészségügyi miniszter.

Tovább a cikkhez

Újabb rossz hírek a koronavírus gócpontjából

Egymillió fölé emelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma Latin-Amerikában és a karibi térségben.

Tovább a cikkhez

Újabb rossz hírek a koronavírus gócpontjából

Egymillió fölé emelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma Latin-Amerikában és a karibi térségben.

Tovább a cikkhez

Koronavírus: lassan Törökország is fellélegezhet

Törökországban némileg tovább lassult a koronavírus-járvány terjedése, az utóbbi 24 óra alatt 827 ember szervezetében mutatták ki a kórokozót, így az igazolt fertőzöttek száma 164 ezer 769-re nőtt - közölte hétfőn Fahrettin Koca török egészségügyi miniszter, miközben az országban a korlátozásokat enyhítő újabb intézkedések értelmében hétfőn újranyithatott a közösségi élet számos helyszíne.

Tovább a cikkhez

Koronavírus: két hónapja nem volt ilyen alacsony az új fertőzések és a halálesetek száma Nagy-Britan

A koronavírus-járvány megfékezését célzó korlátozások több mint két hónappal ezelőtti bevezetése óta nem mért mélypontra csökkent az újonnan kimutatott fertőzések és a halálesetek száma Nagy-Britanniában.

Tovább a cikkhez

WHO: nem dőlhetünk még hátra, ez még mindig egy gyilkos vírus

Az Egészségügyi Világszervezet arra figyelmeztette ma a világ vezetőit, hogy ne dőljenek be azoknak a jelentéseknek, miszerint a koronavírus veszít erejéből, mert ez még mindig egy gyilkos vírus és emberek ezrei halnak meg naponta a betegségben – írja a CNBC.

Tovább a cikkhez

Újabb dollár százmilliókkal támogatja meg a vakcinagyártást Amerika

628 millió dollárral támogatja meg az amerikai kormány a potenciális koronavírus-vakcina gyártási kapacitásának felpörgetését, ezúttal az Emergent BioSolutions nevű céggel kötött megállapodást – írja a Reuters.

Tovább a cikkhez

Koronavírus: tovább csökken az új fertőzések és az áldozatok napi száma Olaszországban

Az elmúlt 24 órában 60 halálos áldozatot követelt a koronavírus Olaszországban és 178 új fertőzést regisztráltak, ami jelentős csökkenés a vasárnapi számokhoz képest. Tegnap 75 halottról és 355 új esetről számoltak be az olasz hatóságok.

Tovább a cikkhez

Fájni fog a koronavírus-járvány, odacsapott Indiának a hitelminősítő

Leminősítette India államadós-osztályzatát hétfőn a Moody's. A nemzetközi hitelminősítő a lépés okai között említette, hogy a koronavírus-járvány hatásai miatt az idén mély recessziót vár az indiai gazdaságban.

Tovább a cikkhez

WHO: rosszul jár, aki a koronavírus-járvány alatt betegszik meg

A koronavírus-járvány miatt kevesebb ellátás jut a más betegségektől szenvedő pácienseknek - olvasható az Egészségügyi Világszervezet (WHO) hétfőn közzétett felméréséből, amelyet májusban végeztek a világ 155 országban.

Tovább a cikkhez

10 esemény az elmúlt 14 hétből, ami örökre bevésődött az emlékezetünkbe és a történelemkönyvekbe

Az év elején még senki sem gondolta, mi vár ránk idén, remek kilátások voltak 2020-ra. Azonban a koronavírus globális elterjedése rengeteg rekordot döntött meg, és olyan dolgok történtek ráadásul csőstül, amire legmerészebb álmainkban sem gondoltunk.

Tovább a cikkhez

Észország és Litvánia is megnyitotta a határait

Észtország és Litvánia hétfőn megnyitotta határait azon európai országok előtt, ahonnan alacsony számú koronavírus-fertőzöttet jelentettek.

Tovább a cikkhez

Észország és Litvánia is megnyitotta a határait

Észtország és Litvánia hétfőn megnyitotta határait azon európai országok előtt, ahonnan alacsony számú koronavírus-fertőzöttet jelentettek.

Tovább a cikkhez

Koronavírus: Szlovéniában negyedik napja nincs új fertőzött

Szlovéniában negyedik, Horvátországban második napja nem regisztráltak új koronavírus-fertőzöttet - hangzott el a válságstábok hétfői sajtótájékoztatóján.

Tovább a cikkhez

Jó hír érkezett a koronavírus egyik ígéretes gyógyszeréről

Újabb eredményeket publikált a Gilead Sciences a remdesivir nevű antivirális készítményének tesztjeivel kapcsolatban. A hármas fázisú vizsgálatok során a kevésbé súlyos koronavírusos betegeknek is segített az eredetileg ebola ellen kifejlesztett készítmény - állítja a cég.

Tovább a cikkhez

Felemás hírek érkeztek a koronavírus egyik ígéretes gyógyszeréről

Újabb eredményeket publikált a Gilead Sciences a remdesivir nevű antivirális készítményének tesztjeivel kapcsolatban. A hármas fázisú vizsgálatok során a kevésbé súlyos koronavírusos betegeknek is segített az eredetileg ebola ellen kifejlesztett készítmény, de csak az ötnapos kezelést kapó pácienseknél volt szignifikáns az eltérés - állítja a cég.

Tovább a cikkhez

Megfertőződött koronavírussal az örmény miniszterelnök

Megfertőződött Nikol Pasinján örmény miniszterelnök és családja az új típusú koronavírussal.

Tovább a cikkhez

Megfertőződött koronavírussal az örmény miniszterelnök

Megfertőződött Nikol Pasinján örmény miniszterelnök és családja az új típusú koronavírussal.

Tovább a cikkhez

Rekordot döntött az új fertőzöttek napi száma Iránban

Egy nap alatt csaknem háromezer új koronavírus-fertőzöttet diagnosztizáltak Iránban, a járvány két és fél hónappal ezelőtti megjelenése óta ez a legnagyobb növekedés az országban. A tájékoztatás szerint az elmúlt 24 órában 2979 új fertőzöttet regisztráltak, ezzel együtt 154 445-re emelkedett az esetek száma.

Az iszlám köztársaságban eddig 7878 halálos áldozatot szedett a SARS-CoV-2 vírus okozta Covid-19 betegség, csak vasárnap óta 81-et.

Számos szakértő szerint a teheráni kormány által közölt adatok nem tükrözik a valóságot, a helyzet súlyosabb annál, mint ahogyan lefestik.

(MTI)

Koronavírus: újabb ellenszer tesztelése kezdődött meg embereken

Elkezdte az Eli Lilly a potenciális koronavírus-kezelése tesztelését embereken, az első páciensek ma kapták meg a készítményt. Ez az első olyan gyógyszerkísérlet, ami antitest-kezelést alkalmaz.

Tovább a cikkhez

A veszélyhelyzet megszüntetéséről tárgyal az Országgyűlés

Háromnapos üléssel folytatja munkáját az Országgyűlés ezen a héten. A képviselők kedden ismét a kormány tagjait kérdezhetik, szerdán a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet megszüntetéséről kezdenek tárgyalni, míg csütörtökön a trianoni békeszerződés aláírásának századik évfordulója alkalmából tartanak emlékülést.

Tovább a cikkhez

Nem pattannak majd olyan gyorsan vissza a nyugati gazdaságok, mint Kína

A kínai gazdaság kilábalási üteme biztató a koronavírus utáni lezárásból, de nem túl valószínű, hogy más gazdaságok is ilyen gyorsan térnek majd magukhoz – mondta a CNBC-nek az IMA Asia elemzője, Richard Martin.

Tovább a cikkhez

Elkezdett kilábalni a gödörből a brit gazdaság

A hétfőn ismertetett friss adatok szerint valamelyest emelkedtek májusban az előző havi rekordmélységről a brit feldolgozószektor aktivitásának mérőszámai, de továbbra is az ágazat teljesítményének gyors visszaesését jelzik.

Tovább a cikkhez

Portugáliában újranyitnak a mozik

Csaknem két és fél hónap zárva tartás után Portugáliában hétfőtől újranyitnak a mozik, a színházak és a koncerttermek a koronavírus-járvány terjedésének feltartóztatása érdekében elrendelt korlátozások lazítása keretében.

Tovább a cikkhez

Koronavírus: van egy nagy probléma most a vakcinafejlesztéssel a tudósok szerint

A koronavírus első hulláma lassan elül a fejlett világban, ez pedig problémát jelenthet a vakcinafejlesztőknek – írja a Reuters.

Tovább a cikkhez

Koronavírus: Moszkvában megnyitottak a parkok

Megnyitottak hétfőn a parkok, a nem élelmiszert árusító üzletek és a javító-tisztító szolgáltatások Moszkvában, miután a helyi hatóságok szerint sikerült lelassítani a Covid-19-járvány terjedését.

Tovább a cikkhez

Koronavírus: a nyugat-balkáni országok megnyitották határaikat

A nyugat-balkáni országok hétfőtől enyhítettek a korlátozásokon, és megnyitották a határaikat egyes országok állampolgárai számára, Bosznia például csak a szomszédos országokból érkezőket várja, Montenegró viszont mindazon országokból, ahol kevés a fertőzött.

Tovább a cikkhez

Koronavírus: Ausztráliában újranyitnak a múzeumok és a könyvtárak is

Az ausztrál államok egy része hétfőn tovább enyhített a járványügyi korlátozásokon, amelynek keretében újranyitnak a múzeumok és a könyvtárak is.

Tovább a cikkhez

Koronavírus: Indiában több mint nyolcezerrel nőtt a fertőzöttek száma

Indiában 8 392 új koronavírus fertőzöttet regisztráltak az elmúlt huszonnégy órában, ami a járvány kezdete óta a legtöbb azonosított eset egyetlen nap alatt.

Tovább a cikkhez

Oroszország úgy véli, hogy hatásos gyógyszert talált a koronavírusra

Oroszország jóváhagyta az egyik influenzagyógyszer alkalmazását a koronavírus kezelésére és júniusban elkezdik tömegével a kórházakba szállítani a készítményt – írja a CNBC az orosz állami befektetési alap közlésére hivatkozva. A tesztek előzetes eredményei azt mutatják, hogy a favipiravir nevű hatóanyag felgyorsítja a gyógyulást a covid-betegeknél.

Tovább a cikkhez

Koronavírus: újranyit a brit iskolák egy része

Az Egyesült Királyságban enyhítenek a járványügyi korlátozásokon, hétfőn újranyit az iskolák egy része.

Tovább a cikkhez

Koronavírus: Törökországban enyhítenek a járványügyi korlátozásokon

Enyhítenek a járványügyi korlátozásokon Törökországban: hétfőn az éttermek, kávézók, uszodák és a tengerpartok mellett megnyitnak a könyvtárak és a múzeumok is.

Tovább a cikkhez

Koronavírus Magyarországon: 1 főre csökkent a napi halálozás

Újabb 15 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3892 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Az elmúlt egy napban egy idős, krónikus beteg hunyt el – derül ki a kormányzati portál által közzétett adatokból.

Tovább a cikkhez

6 millió felett a fertőzöttek száma a világban

Hétfő reggel 6 140 474 fő koronavírusos fertőzöttet tart nyilván globálisan a Johns Hopkins Egyetem, az áldozatok száma 372 099 fő.

A legtöbb fertőzöttet az Egyesült Államokban azonosították, közel 1,8 millió koronavírusost találtak. A sorban a második Brazília, 515 ezer fővel, a harmadik Oroszország, 405 ezres esetszámmal. Az Egyesült Királyság a negyedik, Spanyolország az ötödik, Olaszország a hatodik a sorban. India 190 ezer fertőzöttnél tart, amivel a hetedik legfertőzöttebb ország a világon, a sorban Franciaország, Németország és Peru követi.

A legtöbb halálos áldozatot az Egyesült Államokban jegyzik, több mint 104 ezer főt. Az Egyesült Királyság 38 ezer áldozattal a második, Olaszország pedig a harmadik helyen áll 33 ezer fővel.

Chilében tömegessé vált a fertőzés

Minden korábbinál többen haltak meg egy nap alatt Chilében a koronavírus-járvány miatt: szombat este kilenc óráig újabb 57 ember, és ezzel 1054-re emelkedett a ragályban elhunytak száma. Bizonyítottan ettől a vírustól már csaknem 100 ezren fertőződtek meg, 24 óra alatt közel ötezerrel gyarapodott számuk. Közülük csaknem 400-an tünetmentes fertőzők. A latin-amerikai országban ugyanakkor már csaknem 43 ezren felépültek a vírus okozta megbetegedésből.

Az utóbbi hetekben Chilében olyan tömegessé vált a fertőzés, hogy a kormány rögtönzött kórházakat állított fel a mind több beteg gyógyítására.

(MTI)

Romlik a helyzet Egyiptomban

Egyiptomból rekordszámú újabb koronavírus-fertőzöttet és halottat jelentettek vasárnap: 24 óra alatt 46-an haltak meg a járvány miatt - a megelőző 24 órában 34-en -, a bizonyítottan a vírustól fertőzöttek száma pedig 1536-tal emelkedett közel 25 ezerre. A járványba eddig 959-ben haltak bele a 100 milliós lakosú arab országban, amelyben az utóbbi héten folyamatosan rosszabbodnak a mutatók.

Ennek ellenére az egyiptomi kormány egy órát rövidített a járvány fékezése végett március végén elrendelt kijárási tilalom idején: reggel hat óra helyett hajnali öttől szabad elhagyni a lakóhelyeket. A kijárás este nyolctól tiltott.

(MTI)

Kedvező adat érkezett a kínai feldolgozóiparból

Javult a kínai feldolgozóipar teljesítménye májusban - derült ki a Caixin Insight Group kínai kutatóintézet és az IHS Markit londoni székhelyű pénzügyi-gazdasági adatszolgáltató közös felméréséből.

Tovább a cikkhez

2 millió adagot küldött a vitatott koronavírus-gyógyszerből az USA Brazíliának

Az Egyesült Államok kétmillió adag hidroxiklorokint küldött Brazíliának koronavírus-fertőzöttek gyógyítására a fertőzés megelőzésére - jelentette be a Fehér Ház vasárnap.

Tovább a cikkhez

Mennyi idő alatt lábalhat ki a magyar gazdaság a válságból?

A héten jöhetnek az első „borzasztó” adatok a magyar gazdaságból, hiszen az áprilisra még rányomta a bélyegét a koronavírus-járvány. Ugyanakkor az is kiderülhet, mikor láthatjuk meg a fényt az alagút végén. A piacok elsősorban az EKB kamatdöntő ülésére figyelhetnek, kérdés, hogy a jegybank szükségesnek tart-e további lépéseket a válság kezelésére.

Tovább a cikkhez
koronavirus
Disney
Németország
Elon Musk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Nehéz részvényt választani? Kereskedj akkor a legnagyobb tőzsdeindexekkel!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
2020. szeptember 10.
Lakás Konferencia 2020
Disney