renault
Üzlet

Beindult a rali, zsákolják az autógyártók papírjait

Portfolio
Nagyot emelkedett ma az európai autógyártók részvényárfolyama, a ralit elsősorban a francia gyártók vezetik, de a német autógyártók papírjai is nagyot emelkedtek.

A gazdaság újranyitásával kapcsolatos hírek és a javuló gazdasági mutatók mellett ma alapvetően kedvező részvénypiaci hangulat uralkodik az európai tőzsdéken.

A válság alatt alaposan megütött autógyártó szektor azonban kiemelkedik ma, azon belül is a francia gyártók, a Renault és a PSA szárnyalnak ma, de a német gyártók esetében is jelentős emelkedésről beszélhetünk.

A német gyártók emelkedése részben azzal magyarázható, hogy közpénzből finanszírozott autóvásárlási kedvezmények bevezetését tervezi a német kormány a koronavírus-világjárványt megszenvedő autóipar támogatására, a Der Spiegel című hírmagazin szerint az év végéig 5 milliárd eurót (1750 milliárd forint) fordíthatnak erre a célra.

A francia gyártók esetében meg kell említeni, az elmúlt hónapokban egyre nagyobb bajba kerültek a koronavírus-válság miatt a francia autógyártók, a Renault esetében már masszív létszámleépítés és gyárbezárás is felmerült. A francia állam azonban megsegíti a szektort, és összesen 8 milliárd eurós mentőövet nyújt a bajba jutott iparágnak.

A Renault ma bejelentette, hogy sikerült véglegesíteni az 5 milliárd euróról szóló hitelt a francia állammal.

A Renault emelkedésében az is szerepet játszik, hogy a Goldman Sachs a mai napon vételre módosította a cég részvényeinek ajánlását.

A grafikonon látszik, hogy Renault problémái a válság előtti időszakra nyúlnak vissza, azonban a jövővel kapcsolatban érdemes azt is elmondani, hogy Renault-Nissan-Mitsubishi hármas alkotta szövetség múlt héten új stratégiával állt elő, amelynek lényege, hogy a szinergiahatások maximális kiaknázásáért nem csak az egyes régiókat, de az autótípusokat és a különböző technológiákat is felosztják egymás között, és minden területnek lesz egy „specialistája”, a cégszövetség más vállalatai pedig követik majd a „vezetőt”.

Címlapkép: Chesnot/Getty Images

koronavirus_gyorgyszer_vakcina
Benzinkút
nyugdíjas boldog
Frankfurti tőzsde
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
2020. szeptember 10.
Lakás Konferencia 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Részvények, indexek, devizák és árupiacok élő elemzése, ötletelés.
koronavirus_gyorgyszer_vakcina