Előfizetői tartalom

A tőzsdék összeomlása és csodálatos feltámadása néhány ábrán

Portfolio
Az év eleje kifejezetten jól indult a világ részvénypiacain, azonban a koronavírus-járvány miatt évtizedek óta nem látott esés zajlott le február és március közepe között, amibe után sokan egy új, akár évekig tartó medve piac kezdetét is belelátták. Egyre inkább úgy tűnik, a pesszimistáknak ezúttal nem lett igazuk, a vezető részvényindexek közül egyre több már csak mérsékleten esik, sőt olyanok is vannak, amelyek nem csak hogy idén fordultak plusszba, de új történelmi csúcsra emelkedtek.

Március közepén nem sokan fogadtak volna erre, de mostanra a szélesebb amerikai részvénypiacot leképező S&P 500 index ledolgozta az idei esését, és most már ott áll, ahol tavaly év végén. Sőt, vannak olyan fontosabb részvényindexek, mint a Nasdaq vagy a vezető argentin részvényindex, ez a két benchmark 13 illetve 17 százalékot ralizott 2020-ban. A járványhelyzet kezelésében...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés