Üzlet

150 számítógépet ajánlott fel a 4iG

Portfolio
150 számítógéppel segíti a gyermekvédelemben élő tanulók digitális fejlődését a 4iG.

A felajánlott eszközök gyermekotthonokban, lakásotthonokban és nevelőszülőknél élő gyermekekhez kerülnek. A felajánlás nemcsak a fiatalok számára segítség, hanem hozzájárul a hazai munkahelyek megtartásához is.

A 4iG Nyrt. is csatlakozott az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) által meghirdetett, a Digitális Jólét Program (DJP) koordinálásával megvalósuló Digitális Összefogás kezdeményezéshez. A cég mintegy 25 millió forint értékben 150 új asztali számítógépet és monitort ajánlott fel azoknak a gyermekvédelem alatt állóknak, akik eddig nem, vagy csak részben jutottak hozzá ezekhez az eszközökhöz. Az adományozás hozzájárul a hazai munkahelyek megtartásához is, hiszen az új gépeket Sárváron szerelték össze.

Az eszközök Budapesten és az ország 19 megyéjében az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) koordinálásával és a Nevelőközösségek Nemzetközi Szövetsége a Magyar Gyermekekért egyesület (NENESZ) közreműködésével jutnak el a tanulókhoz. A Digitális Összefogás, az Önkéntességet és adományozást koordináló akciócsoport és az EMMI együttműködésében eddig 2500 informatikai eszközt osztottak ki a szociális gyermekvédelmi program keretében.

Schanda Tamás, az ITM miniszterhelyettese, parlamenti és stratégiai államtitkára az adományozás kapcsán kiemelte, hogy a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzet arra is rámutatott, hogy mennyi lehetőség rejlik a hétköznapi életben is a digitalizációban. „Ezek a gépek hozzájárulnak ahhoz, hogy a fiatalok a jövőben is fejleszthessék az ilyen irányú tudásukat, képességeiket, így akár a tanulmányaik, akár később a munkájuk során még eredményesebbek lehessenek” - fejtette ki Schanda Tamás.

Révész Máriusz, az Önkéntességet és adományozást koordináló akciócsoport vezetője arról beszélt, hogy már a járványveszély első napjaiban nyilvánvalóvá vált, hogy a pandémia kezelésében csak a nemzeti megoldások működnek, és a kormány mindvégig következetesen tartotta is magát ehhez az alapelvhez, amelynek egyik eleme a Digitális Összefogás, illetve az Önkéntességért és Adományokért Felelős Akciócsoport működése. „A történelmi távlatokban is példátlan méretű, valamint összetettségű kihívás a gyermekvédelemben élő gyermekeket és fiatokat is rendkívül súlyosan érintette, ezért külön öröm számomra, hogy munkatársaimmal együtt sikeresen és gyorsan nyújthattunk nekik nagyarányú segítséget” – tette hozzá Révész Máriusz.

Jászai Gellért, a 4iG Nyrt. elnök-vezérigazgatója arra hívta fel a figyelmet, hogy: „Magyarország gazdasági fejlődése szempontjából meghatározó az informatikai készségek széleskörű ismerete és elsajátítása. A 4iG éppen ezért elkötelezett támogatója a hazai oktatásnak, illetve a digitális oktatás-fejlesztésnek, a rászoruló gyermekek támogatásának.”

Simon Attila, az EMMI szociális ügyekért felelős helyettes államtitkára szerint a kormány célja a családközpontú gyermekvédelem kialakítása és erősítése. A gyermekvédelem rendszerében országosan 23 ezer gyermek van, a gyermekotthonokban nyolcezer gyerek lakik, de a cél az, hogy lehetőség szerint ezek a gyerekek is családoknál nevelkedjenek. A Digitális Összefogás kezdeményezés hatalmas segítséget nyújtott abban, hogy csökkenjen az életüket a vér szerinti családjuk hiánya miatt hátránnyal, állami gondozásban élő gyermekek digitális lemaradása.

Gál András Levente, a Digitális Összefogást koordináló DJP szakmai vezetője arra emlékeztetett, hogy az ez év áprilisában elindított kezdeményezés összességében közel 10 millió magyar polgárnak segített a mobilszolgáltatók által felajánlott plusz mobiladat csomagok révén. Ezáltal a családi kapcsolattartásban és az idősgondozásban több mint kétmillió idős honfitársunk kaphatott hatékony segítséget környezetétől. A távmunkára felajánlott digitális megoldások egymillió munkavállaló otthoni munkavégzését tették könnyebbé, míg a távoktatásra alkalmas felajánlott digitális alkalmazások 1,6 millió diák és 200 ezer tanár, valamint oktató köznevelési, szakképzési és felsőoktatási együttműködését támogatta. A DJP által koordinált Digitális Összefogás összességében már több mint 30 milliárd forintos értékben járult hozzá ahhoz, hogy a rendkívüli időszakban a digitalizáció adta lehetőségek csökkentsék a magyar polgárokra nehezedő terheket.

koronavirus_strand
etterem
horvátország tengerpart shutter
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Nehéz részvényt választani? Kereskedj akkor a legnagyobb tőzsdeindexekkel!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
2020. szeptember 10.
Lakás Konferencia 2020
koronavirus_strand