Előfizetői tartalom

Összejött minden: esett Amerika, szakadt az olaj

Portfolio
Az Egyesült Államokban több területen is markánsan emelkedik a koronavírus-fertőzöttek száma, ami a lezárások/korlátozások feloldását elnyújthatja, ez pedig az üzleti-gazdasági kilátásokat jelentősen rontja. Közben az IMF éppen ma tette közzé az áprilisihoz képest is sokkal borúsabb világgazdasági előrejelzését, ami szintén rontotta a befektetői hangulatot. Az sem kedvezett a kockázati étvágynak, hogy az amerikai-kínai kereskedelmi háború mellett most Európa felé nyit egy frontot a Trump-adminisztráció, igaz remélhetőleg csak korlátozott termék- és országkört érintve. Mindezek együtt elegek voltak ahhoz, hogy a nyitást követően lefelé forduljanak a vezető amerikai részvényindexek is, és egyre nagyobbá váljon az esés, aztán végül 2,5% körüli mínuszban fejeződjön be a kereskedés a három vezető indexnél. Az olaj piacán a fentiek mellett az is rontotta még a kedélyeket, hogy a mai adatok alapján sorozatban harmadik napja nőnek a tartalékok, így túlkínálatossá válhat a piac. Emiatt az augusztusi határidős WTI ma 6%-kal zuhant.

2020. június 24. 22:09 Megosztás Nagy mínusz lett a vége is A kereskedés első felében rövid idő alatt bekövetkezett eladói hullám után nem tudtak már érdemben szépíteni a vezető amerikai részvényindexek: a Dow Jones 2,7%-os mínuszban zárt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés