bull
Üzlet

Felpattantak az amerikai tőzsdék a munkanélküliségi adatok után

Portfolio
Ázsiában emelkedtek a tőzsdék csütörtökön, Európában is jelentős emelkedést láttunk, a magyar tőzsde is jól teljesített. A befektetők kedvezően fogadták, hogy a Pfizer jó híreket közölt a potenciális koronavírus vakcinájával kapcsolatban. Az amerikai tőzsdéken is emelkedést láttunk, miután a friss adatok szerint az amerikai munkanélküliségi ráta a vártnál nagyobb mértékben csökkent.

A Nasdaq új csúcson zárt

Csütörtökön is folytatódott az amerikai tőzsdék menetelése döntően annak köszönhetően, hogy a várakozásoknál kedvezőbb hírek érkeztek az USA munkaerőpiacáról. A Dow Jones értéke 0,3 százalékot, az S&P 500 értéke több mint 0,4 százalékot, míg a Nasdag értéke több mint 0,5 százalékot emelkedett. Utóbbi részvényindex 10 344 ponton zárta a kereskedést, amely új történelmi csúcsot jelentett. 

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start
Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Csúszik az egyik legígéretesebb koronavírus-vakcina tesztje

6,2%-ot esett a Moderna részvényeinek árfolyama, miután a Stat nevű egészségügyi hírportál megírta, hogy csúszik a gyógyszercég Covid-vakcina tesztjének harmadik fázisa.

Tovább a cikkhez

Masszív bűncselekménynek nevezte a Wirecard-botrányt a felügyelet

Masszív bűncselekménynek nevezte a német pénzügyi felügyelet, a BaFin vezére a Wirecard könyvelési csalását – írja a Reuters.

Tovább a cikkhez

Stabilizálódik a helyzet

Nem tudta jelentősen lejjebb rántani a piacokat a rekord koronavírus fertőzésszám, nagyjából 280 pontos plusz körül stabilizálódott a Dow Jones. Jót tett a piaci hangulatnak a Lemonade sikeres IPO-ja és a Teslától érkező szép számok is.

Nyitás óta

 • a Dow Jones 1,07%-os pluszban,
 • a Nasdaq 100 1,31%-os pluszban,
 • az S&P 500 pedig 1,1%-os pluszban tartózkodik.
Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Itt az újabb bomba meglepetés - Megállíthatatlan a Tesla eszeveszett száguldása

A koronavírus-járvány okozta nehézségek ellenére a Teslának sikerült messze felülmúlni az elemzői várakozásokat az értékesítés területén a második negyedévben is. A befektetők kitörő örömmel fogadták a hírt, az amerikai elektromosautó-gyártó árfolyama megállíthatatlanul erősödik, már 1200 dollár felett jár.

Tovább a cikkhez

Bevezették a tőzsdére a Lemonade-et, felrobbant az árfolyam

Tőzsdére vitték a Lemonade online biztosítót, az insurtechcég árfolyama valósággal kilőtt: 110%-ot mentek a papírok nyitásig.

Tovább a cikkhez

Fogy az amerikai tőzsdék lendülete

Jelentős pluszban kezdték a kereskedést az amerikai tőkepiacok, a Dow Jones index 450 pontos, közel 2%-os pluszban is járt, mielőtt a koronavírus terjedéséről szóló napi statisztikák napvilágot láttak. Az Egyesült Államokban rekordszámú, mintegy 50 ezer új fertőzöttet találtak, számos állam vezetése döntött úgy, hogy inkább visszazárják az éttermeket, kocsmákat.

Bár még nem fordultak mínuszba az indexek, az emelkedés dinamikája alább hagyott: 

 • a Dow Jones 0,96%-os,
 • a Nasdaq 100 1,21%-os, 
 • az S&P 500 pedig 0,92%-os pluszban van.
Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Jelentős emelkedéssel zárt a magyar tőzsde

Jelentős emelkedéssel zárt a magyar tőzsde, a BUX 2,3 százalékkal került feljebb. A hazai blue chipek kivétel nélkül emelkedtek ma, az OTP 0,5 százalékkal került feljebb, míg a Mol 2,1 százalékot emelkedett, a Magyar Telekom 0,7 százalékot erősödött, a Richter pedig nagyot ralizott ma, a gyógyszergyártó árfolyama 5,7 százalékkal került feljebb. A magyar tőzsdén a legjobban a NordTelekom teljesített ma, melynek árfolyama 8,9 százalékkal került feljebb. A hazai börzén a leggyengébben a Gloster teljesített, melynek árfolyama 10,5 százalékot esett.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Megszólalt a Saxo nyersanyagpiaci guruja: újabb rekordot dönthet az arany árfolyama

2020 második felében ismét emelkedni fog az arany árfolyama, olyannyira, hogy akár újabb rekordot is dönthet – véli a Saxo Bank nyersanyagpiaci vezetője.

Tovább a cikkhez

Európa is egyre feljebb kerül

Nincs megállás, egyre feljebb kerülnek az európai tőzsdék a csütörtöki kereskedés vége felé közeledve. Az európai részvénypiacokra is kedvező hatással volt, hogy a világgazdaság motorjának számító Egyesült Államokban komoly pozitív meglepetést okozott a júniusi munkanélküliségi adat, amely jelentősen felülmúlta az előzetes várakozásokat. A munkanélküliségi ráta csökkenése nagyrészt a gazdaság újranyitásával magyarázható, az azonban továbbra is kérdéses, hogy a csökkenő tendencia mennyire tud fennmaradni a jövőben, hiszen az USA-ban napi szinten jelentenek rekord számú koronavírusos esetszámokat, melynek hatására több államban ismét korlátozó intézkedéseket vezettek be. 

Történelmi csúcson a Tesla

Új történelmi csúcsra emelkedett a Tesla, az árfolyam 1 226,9 dolláron is járt már. Az emelkedés annak köszönhető, hogy a cég frissen közzétett adatai szerint a második negyedévben 90 650 járművet szállítottak le, míg a FactSet által megkérdezett elemzők 72 ezer darabra számítottak, tehát sikerült jóval felülmúlni a várakozásokat. Az emelkedést az is segítette, hogy a Wedbush elemzője 1 000 dollárról 1 250 dollárra emelte a célárát még az értékesítési számok közzététele előtt. Az elemző optimista forgatókönyve szerinti célára egyébként 2 000 dollár a Teslára.

A Tesla árfolyama 8,5 százalékot emelkedett, míg idén 190,1 százalékos pluszban van.

Felpattantak az amerikai tőzsdék a nyitás után

Felpattantak az amerikai tőzsdék a nyitás után, a Dow 1,4 százalékos emelkedése mellett, az S&P 500 1,2 százalékkal került feljebb, míg a Nasdaq 1,2 százalékot emelkedett. A kedvező hangulat annak köszönhető, hogy a friss adatok szerint az Egyesült Államok mezőgazdaságon kívüli szektora 4,8 millió munkahelyet teremtett júniusban. Az elemzők arra számítottak, hogy a hónapban 3 millió új munkahely jön létre. Az adat így kifejezetten pozitív meglepetést okozott, ezzel a munkanélküliségi ráta 11,1 százalékon alakult.

Nagyot emelkedett a Tesla a nyitás előtti kereskedésben

A piacnyitás előtti kereskedésben 9 százalékot emelkedett a Tesla árfolyama, miután a vállalat közzétette második negyedéves értékesítési adatait. A vállalat 90 650 autót szállított ki, miközben az elemzők 72 ezerrel számoltak a FactSet összesítése szerint. 80 050 Model 3-at és Model Y-t szállítottak, miközben az elemzők 61 ezerrel számoltak, Model S-ből és X-ből pedig 10 600 darabot szállítottak ki. A Tesla árfolyama egyébként tegnap átlépte a 1 119 dollárt, így piaci érték szerint a világ legnagyobb autógyártójává vált.

Emelkednek az amerikai határidős indexek a munkanélküliségi adatok után

Felpattantak az amerikai határidős indexek, miután közlésre került a friss munkanélküliségi adat: csaknem 5 millió új munkahelyet hozott létre az USA magánszektora júniusban, miközben az elemzők 3 millió új álláshelyre számítottak. Ezt azt jelzi, hogy nagyon gyors a kilábalás az országban a mély recesszióból. A befektetők kedvezően fogadták a hírt, a határidős indexek állása alapján a Dow 1,5 százalékos emelkedése mellett, az S&P 500 1,2 százalékkal kerülhet feljebb, míg a Nasdaq 1 százalékot emelkedhet a nyitáskor.

Felpattant az AutoWallis

Kedvező hangulat uralkodik az európai részvénypiacokon, a magyar tőzsde pedig felülteljesítő. A BUX komponensei közül ki kell emelni az AutoWallist, melynek árfolyama a legnagyobb emelkedést jegyzi ma az indexben szereplő részvények közül. A kedvező piaci hangulat mellett egy mai vállalati bejelentés is segíti az emelkedést, hiszen az Iniciál Csoporttal tavaly kötött együttműködés újabb lépéseként az AutoWallis tulajdonába kerül a hét autómárka értékesítésével és márkaszervizelésével foglalkozó Iniciál Autóház Kft. 40 százaléka. A vállalat árbevétele tavaly elérte a 19,3 milliárd forintot, míg az AutoWallisé a 75,3 milliárd forintot.

Az AutoWallis árfolyama 7,1 százalékot emelkedett ma.

Egy évtized kellett hozzá, de végül a Tesla lett a legnagyobb

Kevés olyan tőzsdei vállalat van, amelyik annyira megosztaná a befektetőket, mint a Tesla, hiszen ki venné meg egy olyan vállalat részvényét, amelyik sorsa éveken keresztül egy hajszálon függött, amelyiknek bármikor elfogyhat a pénze, amelyik a legutóbbi időkig veszteségesen működött, és amelyiknek vezetője sokszor úgy viselkedik, mint egy félbolond botrányhős, viszont ki ne fektetne A Jövő Vállalatába, A Mobilitási Szolgáltatóba, amelyik néhány év alatt kenterbe verte a dinoszaurusz autógyártókat, saját rendszert épített töltőhálózattal, otthoni napelemekkel és autótöltéssel, lassan teljes, saját ökoszisztémával, egy olyan cég, aminek a vezetője korunk egyik legnagyobb zsenije? Ugye, hogy megosztó? Ha csak a piaci értéket nézzük, akkor a Muskot és a Teslát istenítő tábornak van igaza, ez a cég most már a világ legnagyobb piaci értékű autógyártója, annyit ér, mint a Volkswagen, a Daimler és a BMW együtt, és apróként még hozzáadva a Ferrarit. Fun fact: a Tesla szinte napra pontosan 10 éve, 2010. június 29-én ment tőzsdére, vagyis majdnem pontosan egy évtized alatt lett kis tőzsdei cégből a világ legnagyobb piaci értékű autógyártója.

Tovább a cikkhez

Emelkedés jöhet az amerikai tőzsdéken

Emelkedés jöhet a tengerentúli tőzsdéken, a határidős indexek állása alapján a Dow 0,9 százalékos emelkedése mellett, az S&P 500 0,7 százalékkal kerülhet feljebb, míg a Nasdaq 0,6 százalékot erősödhet. A befektetők figyelme ma az amerikai munkanélküliségi adatokra szegeződik, az előzetes várakozások szerint júniusban 3 millióval nőhetett a foglalkoztatottak száma az USA-ban, amellyel folytatódna a munkaerőpiac válságból való kilábalása, viszont azt is hozzá kell tenni, hogy a márciusi-áprilisi időszakban 22 millió ember vesztette el az állását, így még hosszú út áll a helyreállás előtt.

2022-re térhet vissza a világ olajkereslete a válság előtti szintre

A Goldman Sachs közgazdászai szerint az idén csökken, jövőre már emelkedik és 2022-re visszatér a krízis előtti szintre a világ olajkereslete.

Tovább a cikkhez

Kitart a jó hangulat Európában

Töretlen a jó a hangulat az európai tőzsdéken azután, hogy a friss adatok szerint a munkanélküliségi ráta 7,4 százalékra emelkedett májusban az eurózónában, ami kedvezőbb mint a közgazdászok által előre vetített 7,7 százalékos érték. A fiatal munkanélküliek aránya (15-24 évesek) is nőtt, az áprilisi 15,7 százalékról 16 százalékra májusban.

Felpattant a magyar tőzsde

Alapvetően jó a hangulat ma részvénypiacokon, a BUX pedig a maga 2,5 százalékos erősödésével vezeti az emelkedést az európai színtéren. A hazai blue chipek kivétel nélkül feljebb kerültek, a legjobban a Richter teljesít, amely az egyetlen olyan nagypapír, melynek árfolyama pozitív tartományban van idén, miután eddig 5,6 százalékot emelkedett ebben az évben. A Richter idei jó teljesítménye magyarázható azzal a globális trenddel, hogy a gyógyszergyártók részvényei felértékelődtek a koronavírus-járvány alatt. A BUX komponensei közül a legjobban az AutoWallis teljesít, amely mögött az húzódik meg, hogy az Iniciál Csoporttal tavaly kötött együttműködés újabb lépéseként az AutoWallis tulajdonába kerül a hét autómárka értékesítésével és márkaszervizelésével foglalkozó Iniciál Autóház Kft. 40 százaléka.

Egyre feljebb az európai tőzsdék

Kedvező a hangulat a világ részvénypiacain, ez alól Európa sem kivétel, jelentős felpattanást látunk a kontinens vezető részvényindexein. Egyik részről az indikálta a mai emelkedést, hogy szerdán a Pfizer kedvező eredményeket közölt a koronavírus-vakcinája emberi tesztjeivel kapcsolatban. Emellett a különböző gazdasági mutatók is javulást mutatnak a korábbi hónapokhoz képest, példának okáért a J.P Morgan globális feldolgozóipari indexe 47,8 pontra emelkedett júniusban, ami jelentős javulást jelent az előző hónaphoz képest. Szektorszinten a bankok, az autógyártók és a turisztikai cégek papírjai vezetik az emelkedést.

Magyarországon is terjeszkedik az AutoWallis

Az Iniciál Csoporttal tavaly kötött együttműködés újabb lépéseként az AutoWallis tulajdonába kerül a hét autómárka értékesítésével és márkaszervizelésével foglalkozó Iniciál Autóház Kft. 40 százaléka. A vállalat – melynek ügyvezetője az alapító, Taródy Zsolt marad – árbevétele tavaly elérte a 19,3 milliárd forintot, míg az AutoWallisé a 75,3 milliárd forintot.

Tovább a cikkhez

Felpattantak az európai tőzsdék a nyitás után

Emelkednek a tőzsdék Európában, a DAX 1 százalékos emelkedése mellett, a CAC 0,7 százalékkal került feljebb, míg az angol FTSE 100 0,7 százalékot erősödött. A milánói börze is feljebb került 0,9 százalékkal, míg a spanyol tőzsde 1 százalékot emelkedett.  A hangulat javulásához vezetett, hogy szerdán a Pfizer közölte, hogy a négy vakcinajelöltjéből az egyik hatására antitestek kezdtek termelődni, ami szükséges ahhoz, hogy kiépüljön a koronavírussal szembeni immunitás. A mai napon a befektetők figyelmének fókuszába az érkező munkanélküliségi adatok kerülnek, délelőtt az eurózónából érkezik májusi adat, délután pedig az amerikai munkanélküliségi adatokat ismerhetjük meg.

Emelkedik a magyar tőzsde a nyitás után

Emelkedik a magyar tőzsde a nyitás után, a BUX 0,7 százalékkal került feljebb. A hazai blue chipek szinte kivétel nélkül emelkednek, egyedül a Magyar Telekom stagnál, a Richter 1,4 százalékkal került feljebb, a Mol 0,9 százalékot emelkedett, míg az OTP 1,2 százalékot erősödött.

Pongrácz Antal adta, az OTP vette a bank részvényeit

Folytatta a saját részvény vásárlásokat az OTP, a bank július 1-én 130 ezer darab saját részvényt vett. Emellett Pongrácz Antal az OTP igazgatóságának tagja 60 millió forint értékben értékesített OTP részvényeket.

Tovább a cikkhez

Az európai tőzsdéken mérsékelt emelkedéssel indulhat a nap Mi történt eddig a tőz

 • Vegyesen zárták a szerdai napot a tengerentúli tőzsdék, a kedvező feldolgozóipari adat mellett a befektetők jól fogadták a Pfizer koronavírus-vakcinájáról érkező kedvező eredményeket is, az S&P500 emelkedéssel, míg a Nasdaq Composite új csúcson zárta a napot. A Dow végül 78 pontos mínusz mellett 0,3 százalékkal került lejjebb, az S&P500 0,5 százalékot emelkedett, míg a Nasdaq 0,95 százalékos emelkedéssel zárt. A csütörtöki lesz a hét utolsó kereskedési napja az Egyesült Államokban, a Függetlenség Napja miatt a tengerentúli tőzsdék pénteken zárva tartanak majd.
 • Ázsiában emelkednek a tőzsdék csütörtökön, a Pfizer korábbi bejelentése után a koronavírus vakcina fejlesztésével kapcsolatos hírek javították a hangulatot, azonban az Egyesült Államokban a koronavírus-megbetegedések számának emelkedése óvatosságra intette a befektetőket. A Nikkei 0,2 százalékos erősödése mellett a hongkongi tőzsde 1,6 százalékkal került feljebb, míg a sanghaji börze 1,3 százalékot emelkedett. Ázsia más részein is emelkednek a tőzsdék, a dél-koreai Kospi 0,9 százalékos erősödése mellett a szingapúri tőzsde 0,3 százalékkal került feljebb.
 • Csütörtökön a KSH a külkereskedelmi termékforgalom áprilisi statisztikáit teszi közzé, az eurozónából a májusi munkanélküliségi rátát publikálják. Az Egyesült Államokból a heti munkanélküli segélykérelmek száma mellett csütörtökön teszik közzé a júniusi munkaerőpiaci adatot, a nem mezőgazdaságban foglalkoztatottak számának változása mellett a júniusi munkanélküliségi rátát is megismerhetik a befektetők.
 • Feljebb került az olaj ára ma reggel, az augusztusi leszállítású WTI jegyzése 0,2 százalékos emelkedés után 39,8 dollárnál jár. Az arany árfolyama lejjebb került ma reggel, a sárga nemesfém jegyzése 0,3 százalékos esést követően 1 765,6 dollárnál jár.
 • A forint erősödik reggel az euróval szemben, egy euróért 352,58 forintot kell fizetni, míg egy dollár 313,05 forintba kerül.

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Címlapkép forrása: Michael Nagle/Bloomberg via Getty Images

trump
Frankfurti tőzsde
trump
spanyol parlament
bezárt bolt closed felirat
szeleromu_kislany_szelenergia_szalad
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. szeptember 2.
Járműipar: Új időszámítás, sokasodó kihívások
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Junior elemző, elemző

Junior elemző, elemző
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Legfontosabb aktualitások, elemzés, ötletelés.
Frankfurti tőzsde