Előfizetői tartalom

Rengeteg az adatvédelmi botrány - Mégis mire jutottunk a kétéves GDPR-rel?

Szabó S. László, szaboconsult.eu
Két év után az Európai Bizottság nem lát indokot a rendelet módosítására – nem minden lehetőségét használjuk még teljesen, többek között az ellenőrzésben és az előírások betartatásában kell előrelépni. Erre utal nem csak az Európai Bizottság jelentése, hanem az adatvédelmi hatóságok elé került és a sajtóban is megszellőztetett sok kihágás is. Az alábbiakban Szabó S. László adatvédelmi szakértő vendégszerzőnk cikkét közöljük.

A koronavírus-követő alkalmazásokat, sőt, a Black Lives Matter mozgalmat se kímélték a kiberbűnözők: elsősorban adathalász e-mailek jelentek meg a WHO és a polgárjogi mozgalom, sőt, a megyei hatóságok nevében (utóbbi arra biztat, hogy a mozgalomról adjanak információkat, de rosszindulatú program települ a címzett gépére, ha megnyitja a linket). A 2016-os hasonló eset után...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés