hertz
Üzlet

Megugrott a csődvédelmi kérelmek száma az Egyesült Államokban

MTI
Portfolio
Jelentősen, 26 százalékkal nőtt a vállalati csődvédelmi kérelmek száma az Egyesült Államokban az első fél évben a koronavírus-járvány hatásaként.

Az amerikai Epiq Global jogi szolgálat adatai szerint június végéig 3604 cég kérte az amerikai csődtörvény 11. cikkelye szerinti eljárás megindítását az illetékes bíróságtól. A tavalyi év azonos időszakában ez a szám kisebb, 2855 volt.

A csődtörvény 11. cikkelye szerinti eljárás nem jelenti azt, hogy az adott vállalat csődbe is ment és felszámolják, hanem a csődvédelem alatt folytathatja működését, és azon kell dolgoznia, hogy ki tudja fizetni hitelezőit és átstrukturálja működését. A 11. cikkelyt februárban módosították, így például egyszerűsítették a csődeljárás menetét, és csökkentették a kisebb cégek ezzel kapcsolatos kiadásait.

A vállalati csődök általában némi késéssel követik a gazdasági helyzet romlását, mivel a tulajdonosok igyekeznek megállapodásra jutni a hitelezőkkel és más lehetőségeket találni a fizetésképtelenség elkerülésére, mielőtt csődvédelemért folyamodnának a bírósághoz.

Az idén az első fél évben olyan ismert cégek éltek a csődvédelemmel, mint a kiskereskedelmi J.C. Penney, a Neiman Marcus és a J.Crew Group Inc., a kórházhálózat-üzemeltető Quorum Health Corp., a távközlési Frontier Communications vállalat, a 700 fitneszközpontot működtető Gold's Gym International, vagy az Akorn gyógyszeripari cég.

Emellett azt is meg kell említeni, hogy mekkora port kavart a tőzsdei kisbefektetők között a világ egyik legnagyobb és legrégebbi autókölcsönzőjének számító Hertz csődje is.

Címlapkép: Justin Sullivan/Getty Images

koronavírus_tévhitek
bicikli horvátország járvány koronavírus
filmforgatás Budapesten
globális felmelegedés jegesmedve jégtábla
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. szeptember 2.
Járműipar: Új időszámítás, sokasodó kihívások
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 7.
Private Investor Day 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Újságíró

Újságíró

Junior elemző, elemző

Junior elemző, elemző
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Legfontosabb aktualitások, elemzés, ötletelés.
bull