Repülőgép
Üzlet

Koronavírus: óvatosságra inti az utazókat az Egészségügyi Világszervezet

Portfolio
Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) arra figyelmeztette az utazókat, hogy folyamatosan tájékozódjanak a koronavírus-helyzetről, és viseljenek maszkot a repülőgépeken.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) kedden arra figyelmeztette az utazókat, hogy viseljenek maszkot a repülőgépeken, és folyamatosan tájékozódjanak, mivel a koronavírus megbetegedések néhány ország esetében ismét emelkedést mutatnak, ami például Ausztráliában új korlátozásokat vont maga után.

A WHO szóvivője, Margaret Harris arra figyelmeztetett, hogy senki se vegye könnyelműen a járvány egy-egy helyszínen történő újraéledését és a koronavírus széleskörű elterjedése miatt fokozott óvatosságra intett minden utazót.

A WHO a múlt hónapban frissíteni kívánta az északi félteke nyári szabadságolásai előtt az utazási útmutatásait, ennek közzétételére azonban egyelőre még nem került sor. A szóvivő mindemellett hozzátette, hogy az utazóknak érdemes észben tartani, hogy a dolgok meg is változhatnak.

Margaret Harris szerint több országban változás, és a fertőzésszám emelkedése is megfigyelhető, olyan országok, amelyek első körben sikerrel szabtak gátat a járvány terjedésének, most növekvő esetszámmal szembesülnek, kiemelve Ausztráliát és Hongkongot. Ausztrália második legnagyobb városában kedden ismét járványügyi lezárásokat vezettek be, amely alól csak azon melbourne-i lakosok mentesülnek, akik alapvető üzleti tevékenységet végeznek.  

A WHO az utazók számára korábban közzétett irányelvei olyan józan tanácsokat tartalmaztak, mint a közösségi távolságtartás, a kézmosás vagy a szemek, az orr és a száj érintésének elkerülése. A szóvivő kedden azt is javasolta, hogy az utazók viseljenek maszkot a repülőgépeken, amit sok légitársaság már meg is követel. A szóvivő szerint a repülésénél nincs mód a közösségi távolságtartásra, ezért olyan óvintézkedések javasoltak, mint az arc eltakarása.

(Reuters)

Címlapkép forrása: Nicolas Economou/NurPhoto via Getty Images

Frankfurt tőzsde
kiskereskedelem
Brain Bar 2020
bmw
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Legfontosabb aktualitások, elemzés, ötletelés.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
2020. szeptember 2.
Járműipar: Új időszámítás, sokasodó kihívások
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
Hackertámadás érte az EKB egyik honlapját