jwlogo
Üzlet

Papírpalackban érkezik jövőre a Johnnie Walker

Portfolio
Jövőre 100 százalékosan műanyagmentes palackban érkezik a Diageo által gyártott Johnnie Walker whisky, ami a legújabb példája annak, hogy egy nagy italgyártó cég igyekszik a csomagolások fenntarthatóbb formája felé elmozdulni.

A brit cég nyilatkozatában közölte, hogy a palack papíralapú és teljes egészében fenntartható forrásból származó fából készül. A palack fejlesztése egy kollaboráció eredménye az italipari óriás és a Pilot Lite nevű, a különböző vállalatok K+F üzletágának fejlesztésével foglalkozó cég között, melynek eredményeként megalapították Pulpex Limited nevű fenntartható csomagolástechnológiai céget.

A Diageo úgy írta le a Pulpex Limitedet, mint egy „fenntartható csomagolástechnológiai vállalat”, valamint azt is megjegyezték, hogy a cég papír palackjai skálázhatók, és teljesen műanyagmentesek, hiszen maga palack papírból készül, a bélése viszont lebomló cellulózból, a kupak pedig alumíniumból lesz.

Annak érdekében, hogy a technológia az élet minden területén alkalmazhatóvá váljon, a Pulpex felállított egy partneri konzorciumot gyorsan mozgó fogyasztási cikk szegmensben működő vállalatokkal, ide olyan cégek tartoznak, mint a PepsiCo vagy az Unilever, amelyek szintén jövőre dobhatják piacra a papírpalack technológiával csomagolt termékeiket.

Az Egyesült Királyságban a műanyag szennyezéssel kapcsolatos tudatosság megnőtt az elmúlt években, hála az olyan műsoroknak, mint a Blue Planet II., a természettudós David Attenborough szereplésével, amely rávilágított a műanyagok állatvilágra gyakorolt sokkoló hatására. A statisztikák szerint egyébként az Egyesült Királyság 2017-ben 2,26 millió tonna műanyag csomagolóanyag-hulladékot generált, amelynek mindössze 46,2 százaléka került újrahasznosításra.

Nem a Diageo az első olyan nagy cég, amely új típusú csomagoltás tervez bemutatni. Múlt októberben a Carlsberg mutatott részleteket két papírpalackos prototípusról, amelyeken dolgoztak, novemberben pedig a Heineken számolt be arról, hogy a többdobozos kiszerelésű termékeinek műanyag csomagolásának mondana búcsút.

(CNBC)

Címlapkép: Presley Ann/Getty Images for Vanity Fair

forint mnb épület sötét magyar jegybank
turizmus magyarorszag mentocsomag hitelprogram200804
Frankfurti tőzsde
diageo
António Guterres
bróker
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. szeptember 2.
Járműipar: Új időszámítás, sokasodó kihívások
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
Online előadás
Legfontosabb aktualitások, elemzés, ötletelés.
Koronavírus