FONTOS Sokkoló fejlemények: így pusztít a koronavírus a magyar hiteleknél
Tőzsde
Üzlet

Vegyesen zárták a pénteki kereskedést az amerikai tőzsdék

Portfolio
Nem volt egyértelmű az irány az európai tőzsdéken, a kontinens vezető részvényindexei vegyesen zártak, a BUX minimális eséssel, előző napi záróértéke közelében fejezte be a pénteki napot. A tengerentúli tőzsdék felemásan teljesítettek, a Dow végül mérsékelt eséssel, míg az S&P500 és a Nasdaq mérsékelt erősödéssel zárta a pénteki kereskedést.

Mérsékelt elmozdulás mellett vegyesen zárták a pénteki kereskedést az amerikai tőzsdék

Végül mérsékelt elmozdulás mellett vegyesen fejezték be a pénteki kereskedést a tengerentúli tőzsdék, a piaci szereplők egy része az újabb fiskális stimulus alkalmazásában reménykedett, míg a befektetők másik része a koronavírus-járvány gazdasági hatásai aggódott. Az S&P500 0,3 százalékos emelkedése mellett a Nasdaq 0,3 százalékkal került feljebb, míg a Dow 63 pontos mínusz mellett 0,23 százalékos eséssel zárta a pénteki kereskedést.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start  

Nem találják az irányt az amerikai részvényindexek

A pénteki piaczárás felé közeledve mérsékelt elmozdulás mellett továbbra is felemásan teljesítenek a tengerentúli tőzsdék, a Nasdaq 0,4 százalékos erősödése mellett az S&P500 0,3 százalékkal került feljebb, míg a Dow 0,2 százalékot esett. A Dow komponensei közül 1,8 százalékos esésével az Exxon Mobol részvényei teljesítenek ma a leggyengébben.

Felemásan teljesítenek az amerikai részvényindexek

Felemásan teljesítenek pénteken az irányadó amerikai részvényindexek, miután a befektetők egy része az újabb fiskális stimulus alkalmazásában reménykedett, míg a piaci szereplők másik részét a koronavírus-járvány gazdasági következményei aggasztották. A Dow 0,06 százalékos esése mellett az S&P500 0,2 százalékkal került feljebb, míg a Nasdaq 0,2 százalékot erősödött.

sp500

Mérsékelt eséssel zárt a magyar tőzsde

Előző napi záróértéke közelében fejezte be a pénteki kereskedést a magyar tőzsde, a BUX 0,1 százalékkal került lejjebb. A blue chipek felemásan teljesítettek, az OTP 0,4 százalékkal került feljebb, a Richter 0,2 százalékot emelkedett, a Mol 0,9 százalékot gyengült, a Magyar Telekom pedig 1,3 százalékos mínuszban zárt. A magyar tőzsdén a legjobban a 4iG teljesített, melynek árfolyama 6,1 százalékkal került feljebb. A hazai börzén a leggyengébben a CIG Pannónia teljesített, melynek árfolyama 13,5 százalékot esett.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Mérsékelten emelkednek az amerikai tőzsdék a nyitás után

Mérsékelten emelkednek az amerikai tőzsdék a nyitás után, a Dow 0,2 százalékos emelkedése mellett, az S&P 500 0,3 százalékkal került feljebb, a Nasdaq pedig 0,2 százalékot emelkedett. A befektetői hangulatra egyik oldalról pozitívan hat, hogy az amerikai kongresszus jövő hétfőn visszatér Washingtonba, hogy megvitassa az esetleges további fiskális élénkítőcsomag lehetőségét, viszont az optimizmust beárnyékolja, hogy csütörtökön több mint 70 ezer új koronavírusos esetet azonosítottak az Egyesült Államokban. Vállalati események tekintetében nagyot esett ma a Netflix, a streaming szolgáltató árfolyama 5,4 százalékos mínuszban van, miután a vártnál gyengébb előrejelzéssel szolgált az előfizetői szám növekedésével kapcsolatban a harmadik negyedévre. Az elmúlt időszakban felkapott Nio részvényei is nagyot estek, miután a Goldman Sach az ajánlását tartásról eladásra módosította, melyet követően az árfolyam 7,5 százalékot esett.

dow

Csúnyán megütötték a CIG Pannóniát

Nagyot esett a CIG Pannónia árfolyama, a két napos ralit követően, ami amiatt indult, mert az augusztus 14-ei rendkívüli közgyűlésen dől el, megszerzi-e az Opus a CIG Pannónia részvényesi többségének támogatását az életbiztosító irányváltására, egy hazai biztosításpiaci erőközpont felépítésére. Ezt egyesek szemmel láthatóan nem akarták a véletlenre bízni, és óriási rali indult, amit több kisbefektető is meglovagolt, azonban a két napos jelentős emelkedést követően ma profitrealizálást látunk, a CIG Pannónia árfolyama 17,5 százalékot esett.

cigpannonia

Előző napi záróértékük közelében nyithatnak az amerikai tőzsdék

Mérsékelt elmozdulással nyithatnak az irányadó amerikai részvényindexek, a határidős indexek állása alapján a Dow és az S&P 500 is előzőnapi záróértéke közelében nyithat, míg a Nasdaq 0,2 százalékkal kerülhet lejjebb. Az amerikai kongresszusban várhatóan jövőhéten terítékre kerülő további fiskális élénkítőcsomaggal kapcsolatos optimizmust beárnyékolja a koronavírus terjedése az Egyesült Államokban, ahol szerdán 66,3 ezer esetet regisztráltak, nem sokkal kevesebbet, mint kedden, amikor 67 ezer új megbetegedésről számoltak be, ami rekordnak számított.

spxhati

Felpattant a Daimler

Bár az európai tőzsdéken mérsékelt elmozdulást látunk, a Daimler árfolyama felpattant a pénteki kereskedésben, miután a cég a vártnál kedvezőbb előzetes számokat tett közzé. A Daimler előzetes számai szerint a cég a második negyedéves üzemi eredménye 1,68 milliárd eurós veszteség lett, a várt 2,07 milliárd eurós veszteséggel szemben, emellett az összes szegmensben jobb lett az eredmény, mint amit a piac várt. A cég július 23-án teszi közzé a gyorsjelentését, ami az előzetes számokhoz képest még okozhat meglepetést. A Daimler árfolyama 5,1 százalékkal került feljebb a várnál jobb előzetes számok után.

daimler

A 4iG ma eddig a nap nyertese a BÉT-en

A 4iG ma eddig a BÉT legjobban teljesítő papírja, több mint 5 százalékot emelkedett a részvények árfolyama a délelőtti kereskedés során és a negyedik legnagyobb forgalmú papír ma a magyar tőzsdén.

A vállalat ma reggel jelentett be egy újabb, több mint 4 milliárd forintos megrendelést: digitális tananyagok fejlesztésére nyert el közbeszerzést.

Kereskedés 4IG-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén! Kedvező feltételek, profi ügyfélszolgálat. Start  

Megtorpant a CIG Pannónia menetelése

Az elmúlt két napban nagyot ralizott a CIG Pannónia árfolyama, miután nagy harc alakult ki a részvényesi többségért, hiszen az augusztus 14-ei rendkívüli közgyűlésen dől el, megszerzi-e a Mészáros Lőrinc nevével fémjelzett Opus a CIG Pannónia részvényesi többségének támogatását az életbiztosító irányváltására, egy hazai biztosításpiaci erőközpont felépítésére. A két napos rali ma profitrealizálásba fordult, hiszen több kisbefektető is meg lovagolta az árfolyam emelkedését, miután két nap alatt 51,2 százalékot emelkedett az árfolyam. A CIG Pannónia árfolyama ma 4,6 százalékkal került lejjebb.

cig

Nagyot esett a Netflix a gyorsjelentés után

Jelentős mínuszban tartózkodik a Netflix árfolyama a zárás utáni kereskedésben, miután a cég közzétette legfrissebb számait a csütörtöki piaczárás után. A társaság a második negyedévben 10,1 millió új előfizetőt szerzet, ezzel a második egymást követő negyedévben lépték át a 10 millió fős lélektani határt. A cég korábbi előrejelzésében 7,5 millió új előfizetővel számolt, de az elemzők is csak 8,21 millió főre számítottak. A cég árbevétele a tavalyi második negyedéves 4,92 milliárd dollárról 25 százalékkal 6,15 milliárd dollárra emelkedett, ami szintén meghaladta az elemzők által várt 6,08 milliárd dollárt. A profit is növekedett, a tavalyi 270,7 millió dollárról 166 százalékkal 720 millió dollárra. Tehát az eredmények alapján nem lehetne panasz a Netflixre, azonban a cég által adott előrejelzés volt az, ami az esést indikálta, hiszen a társaság közölte, hogy az első féléves előfizetői szám növekedése lassulni fog 2020 hátralévő részében, míg az elemzők 5 millió fős növekedéssel számoltak, addig a Netflix menedzsmentje 2,5 millió főre számít a harmadik negyedévben.

A Netflix árfolyama 7,3 százalékos mínuszban van a zárás utáni kereskedésben.

netflix11

Emelkedéssel próbálkoznak az európai tőzsdék

Nem látunk jelentős elmozdulást az európai tőzsdéken a nyitás után, a DAX 0,4 százalékos emelkedése mellett, a CAC 0,1 százalékkal került feljebb, míg az angol FTSE 100 0,2 százalékot emelkedett. A milánói börze 0,3 százalékkal került feljebb, a spanyol tőzsde pedig stagnál. Péntek délelőtt ülnek össze az EU kormány- és államfői, a csúcson a következő költségvetésről és az újjáépítési alapról lesz szó, utóbbi az, amely a leginkább fontos lehet a piacok szempontjából.

dax

Mérsékelten emelkedik a magyar tőzsde a nyitás után

Mérsékelt elmozdulást látunk a magyar tőzsdén a nyitás után, a BUX 0,1 százalékkal került feljebb. A blue chipek közül egyedül a Magyar Telekom került lejjebb 0,5 százalékkal, a Richter 0,1 százalékot emelkedett, a Mol 0,4 százalékos pluszban van, az OTP pedig 0,3 százalékot erősödött. Ma nem érkezik jelentős hazai makroadat.

bux

Mérsékelt elmozdulással indulhat a pénteki kereskedés Európában

  • Mérsékelt eséssel zárták a csütörtöki kereskedést a tengerentúli tőzsdék, a befektetők a beérkező makroadatokat és vállalati gyorsjelentéseket emésztették, azonban a hangulatra a járványügyi aggodalmak vetettek árnyékot. A Dow végül 135 pontos mínusz mellett 0,5 százalékkal került lejjebb, az S&P500 0,3 százalékot esett, míg a Nasdaq 0,7 százalékos eséssel zárt.
  • Ázsiában emelkedéssel indult a pénteki nap, azonban a kereskedés második felére a korábbi erősödés egy részét ledolgozták az irányadó részvényindexek, a hangulatra részben az USA és Kína közötti feszültség vetett árnyékot. A Nikkei 0,5 százalékos esése mellett a hongkongi tőzsde 0,6 százalékkal került feljebb, a sanghaji börze 0,5 százalékot esett. Ázsia más részein sem volt egyértelmű az irány pénteken, a dél-koreai Kospi 0,5 százalékos erősödése mellett a szingapúri tőzsde stagnált.
  • Az eurozónából pénteken a júniusi, végleges fogyasztói árindexet teszik közzé, emellett pénteken ülnek össze az EU kormány- és államfői, a csúcson szóba kerül majd a következő költségvetés, valamint az újjáépítési alap is. Az Egyesült Államokból a júniusi megkezdett lakásépítési adat mellett a kiadott építési engedélyek statisztikáit teszik közzé, továbbá a Michigan Egyetem júliusi fogyasztói bizalmi indexének előzetes értékét is publikálják majd.
  • Lejjebb került az olaj ára ma reggel, az augusztusi leszállítású WTI jegyzése 0,1 százalékos esést követően 40,69 dollárnál jár. Az arany árfolyama feljebb került ma reggel, a sárga nemesfém jegyzése 0,1 százalékos emelkedés után 1 798,75 dollárnál jár.
  • A forint gyengül ma reggel az euróval szemben, egy euróért 353,99 forintot kell fizetni, míg egy dollár 310,92 forintba kerül.

Pénteken teszi közzé gyorsjelentését a BlackRock.

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Címlapkép forrása: Spencer Platt / Getty Images

nemet_nemet
fedusa_shutter
Frankfurti tőzsde
trump
bacsimaszk
Frankfurt tőzsde
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Legfontosabb aktualitások, elemzés, ötletelés.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
2020. szeptember 2.
Járműipar: Új időszámítás, sokasodó kihívások
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
Frankfurti tőzsde