Előfizetői tartalom

Bemutatjuk a világjárvány igazi nyerteseit: ők négyen őrült pénzeket kerestek a koronavírus árnyékában

Portfolio
Most történt először olyan, hogy az Egyesült Államok négy technológiai behemótja, az Apple, az Amazon, az Alphabet, és a Facebook ugyanazon a napon tette közzé legfrissebb negyedéves számait. A befektetők kitüntetett figyelmét élvezte ez az esemény, hiszen az S&P 500 tőzsdeindex értékének közel ötödét adja ez a négy cég, és a márciusi tőzsdei mélypontról indult rali is javarészt ezeknek a cégeknek volt köszönhető. A kérdés tehát adott: képesek voltak-e olyan eredményeket felmutatni a tech óriások, hogy az amerikai tőzsdék tovább ralizhassanak.

Apple Az előzetes várakozás az volt, hogy az Apple-nél jelentős hatással lesz a második negyedév eredményeire a koronavírus-járvány. A vállalatnak üzleteket kellett bezárnia és a gyártással is voltak gondok a beszállítói láncok akadozása miatt, emellett a recessziós környezetben a fogyasztók vásárlási hajlandósága is alacsonyabb, főleg az olyan diszkrecionális jövedelemből...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái