Nouriel Roubini
Üzlet

Megszólalt a jósprofesszor: a tűzzel játszik Amerika

Portfolio
Nouriel Roubini szerint a washingtoni jogalkotók a ’’tűzzel játszanak’’ azáltal, hogy nem jutnak megállapodásra a fiskális stimulus újabb köréről. Az ismert közgazdász szerint a megállapodás hiányában további gazdasági lassulás jöhet.

Az ismert közgazdász, Nouriel Roubini pénteken arról beszélt, hogy szerinte a washingtoni jogalkotók a ’’tűzzel játszanak’’ azáltal, hogy nem jutnak megállapodásra a fiskális stimulus újabb köréről. A kongresszus és a Trump-adminisztráció úgy zárta a hetet, hogy nem értek el megállapodást a gazdaság fellendítésével kapcsolatos csomaggal kapcsolatban. 

Noha a demokraták és a republikánusok is ígéretet tettek a tárgyalások folytatására, a többlet munkanélküliségi járadék péntekkel érvényét vesztette, ami jelentős pénzügyi problémát okozhat nagyjából harminc millió amerikai számára, akik hetente további hatszáz dollárnyi munkanélküli-ellátást kaptak.

A pesszimista jóslatairól ismert Nouriel Roubini kiemelte, hogy a washingtoni kötélhúzás újabb recesszióhoz vezethet, egy olyan időszakban, amikor a kilábalással kapcsolatos aggodalmak máris felmerülnek. Szerinte ha a kormányzat nem tesz lépéseket a magánszektor jövedelmeinek megmentése és növelése érdekében, éles lassulás következik majd.

Nouriel Roubini szerint a gazdaság fellendülése a V-alakú kilábalás helyett U-alakú lehetne, és szerinte elképzelhető a W-alakú recesszió lehetősége is középtávon, és a helyzet akár még rosszabbra is fordulhat, ezért szerinte a tűzzel játszunk akkor, ha nem sikerül megállapodásra jutni.

A közgazdász-professzor szerint az Egyesült Államoknak továbbra is ’’jelentős fiskális stimulusra’’ van szüksége, legalább ezerötszáz milliárd dollár értékben a következő néhány hónapban, vagy a gazdaság tovább lassul.

Szerinte az emberek jövedelmét továbbra is korlátozza, hogy a gazdasági aktivitás lassú és a munkanélküliség nagyon magas, a Fed megteszi a saját részét, de a monetáris politikán túlmenően az emberek számára a legfontosabb, hogy jövedelemmel rendelkezzenek.

(Yahoo Finance)

Címlapkép forrása: Francesca Volpi/Bloomberg via Getty Images

bankkártya utazó utazik kalap fiatal
babel étterem budapest
mobilfizetés shutter
Pf_nyugdijas_768gettyimages-625049826-20191213
wizzair_8
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. szeptember 2.
Járműipar: Új időszámítás, sokasodó kihívások
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Junior elemző, elemző

Junior elemző, elemző
Online előadás
Útikalauz kezdő befektetőknek.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
beirut_libanon