Előfizetői tartalom

Ez már háború! Több milliárd ember kedvenc alkalmazásait darálná be Trump

Tavaly óta ekézi a TikTokot az amerikai politikai elit, így egy ideje számítani lehetett arra, hogy betiltják az alkalmazást, aztán végül váratlanul lesújtottak a világ egyik legnépszerűbb üzenetküldő platformjára, a WeChatre is. Az 1,2 milliárd felhasználóval rendelkező applikáció nagyon fontos szerepet tölt be az Amerikában élő kínai közösség életében, hiszen rengetegen ezen keresztül tartják a kapcsolatot a családdal, itt utalnak pénzt és ezen keresztül is vásárolnak. Ettől függetlenül a WeChat biztonságilag még a TikToknál is aggályosabb, hiszen még a felhasználói feltételeikben is elolvashatjuk, hogy szívesen átadják az adatainkat a kínai kommunista pártnak, ha erre szépen kérik őket. Mindettől függetlenül Trump egyértelművé tette, hogy a WeChat valószínűleg nem az utolsó cég lesz, melyet száműzni szeretne Amerikából, több tucat cég válhat érintetté a most kibonatkozó tech-háborúban.

Felrobbantják a Kínát és Amerikát összekötő digitális hidat 45 napot adott Donald Trump a ByteDancenek, a TikTokot üzemeltető kínai vállalatnak, hogy az eladja amerikai ágát, emellett bejelentette az elnök azt is, hogy a WeChatnek is távoznia kell. Miközben a TikTok inkább csak szórakoztatási funkciót lát el, a WeChat betiltása sokkal komolyabb hatással lehet felhasználóinak...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái