FONTOS Orbán Viktor bejelentette: így hosszabbítják meg a törlesztési moratóriumot
arany ezüst
Üzlet

Vad mozgások a nemesfémeknél, most kell igazán észnél lenni

Portfolio
Idén a sztárbefektetések közé tartozik az arany és az ezüst, azonban az árfolyamuk gyorsan sokat emelkedett, érett már egy korrekció, ami most meg is érkezett, tegnap évek óta nem látott mértékben esett a nemesfémek árfolyama, ami részben profitrealizálással, részben a dollár erősödésével magyarázható.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

Tegnap írtunk arról, hogy alaposan elbántak a nemesfémekkel, az elmúlt hetek ralija után meredeken emelkedett az árfolyamuk, az arany végül 5,8, az ezüst pedig közel 15 százalékot esett.

Ma nap elején pedig folytatódott az esés, az arany már újabb 2,5, az ezüst pedig 5,6 százalék mínuszban is állt, és onnan jött a felpattanás, jelenleg az arany árfolyama 0,9, az ezüsté pedig 1,3 százalék pluszban áll.

Tegnap már írtunk róla, hogy az esés egyik oka az elmúlt hetek meredek emelkedése volt, amivel a nemesfémek rövid távon már túlvetté váltak, részben emiatt indult meg a profitrealizálás. Az arany és az ezüst is a legjobban teljesítő eszközök közé tartoznak idén, hétfőig az arany árfolyama 34, az ezüsté 63 százalékot emelkedett.

De nem csak a nyersanyagok, hanem általában a tőzsdén kereskedett eszközök között is a felülteljesítők közé tartoznak a nemesfémek.

A túlvettségen és a profitrealizáláson túl a nemesfémek árfolyamesésében szerepet játszik az is, hogy a dollár az elmúlt napokban elkezdett erősödni, ami negatívan hat a dollárban jegyzett nyersanyagok, így a nemesfémek árára is.

orbanvarga
jpmorgan shutter
koronavírus orvos
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. október 8.
Budapest Economic Forum 2020
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
businessmen