Előfizetői tartalom

10 izgalmas befektetés, ami követheti a Tesla és az Apple példáját

Portfolio
Az elmúlt néhány hétben két cég, az Apple és a Tesla is bejelentette a részvényeinek felaprózását. Önmagában a tranzakció nem lenne közvetlenül hatással az árfolyamra, viszont rendkívül népszerű részvényekről beszélünk, így evidens, hogy a splitek mögött meghúzódó ok, hogy a részvények még inkább hozzáférhetőek legyenek a kisbefektetők számára. Jim Cramer a CNBC Mad Money című műsorának házigazdája összegyűjtött 10 olyan részvényt, amelyek árfolyama magasra emelkedett az elmúlt hónapokban, és amelyek számára kedvező lehetne a részvényfelaprózás.

Részvényfelaprózás Részvényfelaprózást jelentett be idén júliusban az Apple, amely 4:1 arányban aprózza fel részvényeit, minden részvénytulajdonos 3 új további részvényt kap majd augusztus 24-én. Az Apple példáját követve a Tesla is részvényfelaprózásról döntött, a hivatalos indoklás szerint erre azért van szükség, hogy még inkább hozzáférhetővé váljanak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés