Előfizetői tartalom

Hamarosan itt az iskolakezdés – Három fontos kérdést érdemes tisztázni a befektetőknek

Portfolio
Már csak egy hét van hátra a szeptemberi iskolakezdésig, és a szeptember az az időszak, amikor a befektetők is visszajönnek a szabadságról, és a tőzsdei forgalom is felpörög. A SocGen azt ajánlja a befektetőknek, hogy élvezzék a nyarat, amelynek a vége igencsak forró volt, és a hőmérséklet emelkedésével a tőzsdei eszközárak is emelkedtek a „mindenrali”-ban. Ahhoz, hogy megértsük, mi volt a mozgatórugója a tőzsdei árfolyamemelkedésnek, és hogy az iskolakezdés után merre mehet majd a fontosabb eszközök árfolyama, az elemzőház szerint három fontos kérdést érdemes körbejárni.

A SocGen szerint három fontos kérdésre kell most választ keresniük a befektetőknek:

  • Merre megy tovább az amerikai részvénypiac?
  • Mi történik az arany, és az amerikai állampapírok piacán?
  • Merre mehet tovább az amerikai dollár árfolyama?

Merre megy tovább az amerikai részvénypiac?

A SocGen szerint a március 23 óta tartó rali 2 fázisra bontható:

  • az első fázis március 23-tól április végéig tartott, ebben a szakaszban az alacsony kamatkörnyezet a kockázatos eszközök, így a részvények felé terelte a befektetőket, elsősorban a növekedési és a defenzív részvények teljesítettek jól, de összességében a befektetők L-alakó gazdasági kilábalást áraztak,
  • a második fázis április végátől június közepéig tartott, ebben a szakaszban már a gazdaság újraindítását árazták a befektetők, a ciklikus vállalatok részvényei felülteljesítették a defenzív részvényeket, a midcapek pedig az S&P 500 vállalatait.

Az elemzőház úgy látja, hogy amint egyre több hír jelent meg a potenciális vakcinákkal kapcsolatban, egy új fázis kezdődött, amiben a rotáció folytatódott a ciklikus szektorok vállalatainak részvényei felé, a befektetők relatíve gyors gazdasági kilábalást áraznak, ebben a fázisban a SocGen szerint az S&P 500 értéke 3 500 pont fölé emelkedhet, év vége felé azonban újra 3 300 pontig eshet.

Miről szól még a cikk?

  • Nincs még vége a ralinak az amerkai tőzsdén.
  • V-alakú felpattanást áraznak a befektetők az amerikai vállalati profitokban.
  • Középtávon folytatódhat a dollárgyengülés.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés