tescoextra
Üzlet

Annyira beindult az online üzlet a Tescónál, hogy 16 ezer dolgozóval bővítenek

Portfolio
Beindult az online üzletág a Tescónál a koronavírus-járvány közepette, ennek megtámogatására 16 ezer fős bővítést tervez a cég az állandó munkahelyekben – írja a Reuters.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

Hatalmas bővítést tervez a legnagyobb brit szupermarketlánc: a Tesco bejelentette, hogy további 16 ezer állandó munkahelyet hozna létre az online üzletág megtámogatására. A Reuters tudósítása szerint ezen pozíciók többségét azokkal a kollégákkal töltik majd fel, akik a koronavírus-járvány elején még ideiglenes munkaerőként csatlakoztak.

A 16 ezer új állandó állásból 10 ezer főt a rendelések összeállítására vesz fel a cég, további 3 ezer fő pedig a kiszállítást végző sofőr lesz. A többit pedig az üzletekben és a központi raktárakban betöltendő munkakörök adják majd.

Jelenleg több mint 420 ezer dolgozót alkalmaz világszerte a Tesco, az Egyesült Királyság a legnagyobb piaca, amely a bevételének mintegy háromnegyedét adja.

Miközben a koronavírus-járvány miatt a hotelek és a légitársaságok több tízezer dolgozót voltak kénytelenek elbocsátani, addig a kiskereskedelmi szektorban munkaerő-felvételek kezdődtek, az online értékesítések és a házhozszállítás iránt megnövekedett fogyasztói igény ugyanis a kapacitások bővítését igényelte.

A koronavírus-járványt megelőzően a Tesco értékesítéseinek 9 százalékát adta az online üzletág, most több mint a 16 százalékát teszi ki.

Az Aldi és a Lidl a múlt hónapban bejelentette, hogy idén 1200, illetve 1000 újabb munkahelyet teremt az Egyesült Királyságban. Az Ahold Delhaize világszerte több mint 45 ezer dolgozót vett fel a második negyedévben Európában és az Egyesült Államokban működtetett üzleteiben.

A Tesco részvényeinek árfolyama nem reagált ma érdemben a hírre, 0,1 százalékot esett a papír a londoni tőzsdén.

Címlapkép: Shutterstock

vera jourova europai bizottsag magyarorszag orban viktor lemondas felszolit
forint mnb épület sötét magyar jegybank
bét
bika3
varsó
müller cecília operatív törzs
Aria Hotel Budapest High Note SkyBar
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
A-tól Z-ig átvesszük a platform funkcióit és a megbízástípusokat.
Online előadás
Legfontosabb aktualitások, elemzés, ötletelés.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
2020. október 8.
Budapest Economic Forum 2020
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
bét