Előfizetői tartalom

Együtt kell menni a csordával a tőzsdéken, nincs más választás

Portfolio
A Bank of America elemzői vizsgálták meg a jelenlegi piaci trendeket és kínálnak magyarázatot arra, hogy miért is annyira népszerűek most a növekedési részvények az értékalapúakkal, a nagyvállalatok a kicsikkel és az USA a világ többi részével szemben. A válasz röviden az, hogy az alacsony hozamok világában nem nagyon van jobb alternatíva most.

Alacsony kamatlábak, szárnyaló technológiai szektor Az elemzés szerint a 2020-ra érvényes egyenlet az „államkötvények = technológia és Tesla”, ami alatt azt értik, hogy a bezuhanó diszkontráták és likviditási többlet miatt a pénzáramlások értéke a végtelen felé konvergál. Az alábbi ábrán is látható, hogy a kötvényhozamok még sohasem magyarázták meg ennyire...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés