Előfizetői tartalom

Jön az összeomlás a tőzsdéken? Korai még a pánik a profik szerint

Portfolio
A nagy tőzsdei raliknak gyakran csúnya vége van – ez volt a helyzet csütörtökön a tech részvényekkel, és más vezető szektorok papírjaival, amelyek jelentősen emelkedtek az elmúlt időszakban látott vételi momentumoknak köszönhetően. Az elemzők szerint azonban a tegnapi események még nem jelentik azt, hogy teljes értékű korrekció fog jönni a legnépszerűbb tech részvények-, vagy az egész piac számára.

David Bahnsen, a Bahnsen Group befektetési igazgatója szerint, ha valami 28 százalékos pluszban van idén, és több mint 70 százalékkal feljebb a mélyponttól nézve, akkor egy közel 5 százalékos esés nem nevezhető tartós korrekciónak. Bár egy potenciálisan brutális Nasdaq korrekció valószínűleg elkerülhetetlen, nincs arra képlet, hogy meg lehessen állapítani, hogy ez most...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés