Az állami ingyenmilliók hatása: pillanatok alatt elfogyott az egyik legolcsóbb elektromos autó

Portfolio
Alig néhány napig volt csak konfigurálható Magyarországon az egyik legolcsóbb elektromos autóként számon tartott Volkswagen e-up! - derült ki az importőr tájékoztatásából.
A zöld vállalatok, zöld projektek - ezekről lesz szó szeptember 9-én a Sustainable World konferencián.

Ahogyan arra számítani lehetett, rendkívül gyorsan lefoglalták a hazai vásárlók azt a 150 darab VW e-up!-ot, amely több hónapnyi szünet után szeptember elsején vált újra rendelhetővé Magyarországon. A szeptember elsején megnyílt vásárlási lehetőséget ugyanis pénteken le is zárta az importőr, vagyis négy nap elegendő volt a készlet kimerüléséhez.

Néhány napja a Portfolio is beszámolt arról, hogy megnyílik a lehetőség a rendelésre, a rendelkezésre álló készlet 150 darab volt. Az induló ár ugyan magasabb volt, mint tavaly, azonban a 8,22 millió forintos összeg a 2,5 millió forintos állami támogatással 5,72 millió forintra csökkenthető. Ezzel, valamint 265 km-es (WLTP) hatótávjával pedig kiemelkedő volt a mezőnyből.

Nem véletlen tehát, hogy ilyen sebességgel kapkodták el a vevők a városi használatra ideális elektromos modellt, és

a jelek szerint az új, bőkezűbb elektromos autóvásárlási pályázatban több támogatói okirattal rendelkező nyertes is erre a modellre várt az elmúlt hónapokban.

Az autók a következő év első hónapjaiban kerülhetnek a vevőkhöz.

Azoknak sem kell elkeseredniük, akik lemaradnának a mostani 150 darabról (például azért, mert nem rendelkeznek állami támogatással), ugyanis Kövi Róbert, a Porsche Hungaria e-mobilitás és alternatív hajtások projektmenedzsere legutóbb érdeklődésünkre elmondta, hogy az e-up! gyártása nem szűnik meg, de a mostani kvóta kifutása után körülbelül fél évet kellene várni az újabb rendelési lehetőségre.

Itt konfigurálhattak a vásárlók.

Címlapkép forrása: Andreas Arnold/picture alliance via Getty Images

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF