5 milliárd dollárt fektetne a Volkswagen a Rivianba

5 milliárd dollárt fektetne a Volkswagen a Rivianba

A Volkswagen akár 5 milliárd dollárt is befektethet a Rivianba, ezzel főként az erős versenyben túlélésért küzdő Rivian nyer, de a Volkswagennek is előnyös a megállapodás, főleg azért, mert versenyképes szoftverhez és EV-technológiához juthat. A hírre kilőtt a Rivian árfolyama.

Az elektromos autók nem váltották meg a világot Európában

Az elektromos autók nem váltották meg a világot Európában

Kijöttek a friss európai autóeladási statisztikák, ezekből sok minden kiderül, például az, hogy a Toyota nagyot nőtt, és az európai versenytársak kárára szerez részesedést, nyilvánvalóan nem függetlenül a sikeres hibrid modelljeitől, a hajtáslánc iránt ugyanis egyre nagyobb a kereslet, már közel minden harmadik eladott új autó hibrid Európában. Közben az elektromos autók tavalyhoz képest részesedést veszítenek, eladásuk alig nő, még az elátkozott dízeles autókból is többet adnak el az unióban, mint tisztán elektromosból. Az EV-k problémáit ismerjük, magas ár, hatótávpara, hiányos töltési infrastruktúra, ezek mellett egyelőre az elektromos csak egy a hajtásláncok közül.

Itt az újabb dízelbotrány!

Itt az újabb dízelbotrány!

A nagy autógyártók 1,5 millió perrel néznek szembe Nagy-Britanniában a károsanyag-kibocsátási teszteken elkövetett állítólagos csalások miatt, ez pedig legalább 6 milliárd fontba kerülhet nekik, írja a Reuters.

Érkezik a Volkswagen olcsó villanyautója

Érkezik a Volkswagen olcsó villanyautója

A Volkswagen kedden bejelentette, hogy olcsó elektromos járművet fog piacra dobni annak ellenére, hogy a hónap közepén meghiúsultak a Renault-val folytatott tárgyalások, melyek az olcsó elektromos jármű közös fejlesztésére irányultak.

Újratervezés a Volkswagennél

Újratervezés a Volkswagennél

A Volkswagen - amely az ID elektromos autócsaládját a jövője kulcselemének tekintette - elismerte hogy a lassuló tisztán elektromos járműeladások mellett szükség van több plug-in hibrid modellre is. - jelentette az Autonews.

Nagyot esett a Volkswagen profitja

Nagyot esett a Volkswagen profitja

A német Volkswagen 20%-os működési eredménycsökkenést jelentett az első negyedévben, amelyet az eladások csökkenése és a növekvő költségek okoztak, bár a tásaság a növekvő rendelésállomány miatt bizakodóan tekint a következő negyedévre - írja a Reuters.

Összeesett a Volkswagen elektromosautó-eladása Európában

Összeesett a Volkswagen elektromosautó-eladása Európában

Közzétette az első negyedéves autóírtékesítési statisztikáit a Volkswagen csoport. A konszern eladásai összességében nőttek, az elektromos autók értékesítése viszont csökkent, főként Európában volt nagy a visszaesés.

Nem nagyon kapnak rá a vevők az elektromos autókra

Nem nagyon kapnak rá a vevők az elektromos autókra

Kijöttek a legfrissebb európai autóértékesítési statisztikák, amikből többek között kiderült, hogy Európában még mindig a benzines autók a legnépszerűbbek, és ha a dízeles autókat is hozzáadjuk, akkor minden második eladott autó tisztán belsőégésű motoros. Minden nyolcadik eladott autó elektromos, ebben nincs változás az egy évvel korábbihoz képest, vagyis nem emelkedett a részesedésük, Dániában, Svédországban és Hollandiában magas a tisztán elektromos autók aránya az eladásokban, a régiónkban, Horvátországban, Csehországban vagy Szlovákiában viszont alig adnak el elektromos autót.

Brutális ugrás a Skodánál

Brutális ugrás a Skodánál

Tavaly éves szinten 182 százalékkal 1,77 milliárd euróra emelkedett a cseh Skoda Auto üzemi nyeresége. A legnagyobb cseh autógyár bevételei pedig 26 százalékkal 26,5 milliárd euróra növekedtek - közölte a Skoda Auto pénteki közleményében.

Óvatos tervekkel állt elő a Volkswagen

Óvatos tervekkel állt elő a Volkswagen

A Volkswagen a nehéz gazdasági körülmények és az erős piaci verseny ellenére 3 százalékos növekedést vár autóeladásaiban idén, ami jóval alacsonyabb, mint a 2023-as növekedés. A vállalat mindenesetre optimizmussal tekint a következő évre, miközben nagyszabású új modellbemutatókra és a nyugat-európai piac élénkülésére számít - írja a Reuters.

Lassulást vár a Volkswagen, szakad az árfolyam

Lassulást vár a Volkswagen, szakad az árfolyam

Erős negyedik negyedéves számokat közölt a Volkswagen, emellett pedig osztalékemelést is javasolt a cég igazgatósága. A befektetők azonban mégis csalódottak, hiszen a cég várakozásai szerint az idei évben 5 százalékra lassulhat az eladások növekedése.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Üzemanyagválság felé halad Magyarország, kiadták a figyelmeztetést
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.