Előfizetői tartalom

A tech részvények után most lépnek színre az új tőzsdei sztárok

Portfolio
A részvénypiaci szektorok általában nem mozognak szigorú szinkronban, mindig vannak vezető és lemaradók szektorok, a kérdés csupán az, hogy mely szektorok válthatják le a következő időszakban az addigi vezetőket. A márciusban indult bikapiac alatt egyértelműen a technológiai szektor vezette a ralit, az olyan cégek, mint az Amazon vagy az Apple jóval gyorsabban emelkedtek, mint a piac többi része, az elmúlt napok korrekciója után viszont adódik a kérdés: vajon mely szektorok felé érdemes átrotálnia a befektetőknek?

Rotáció Természetesen semmi sem marad örökké a vezető szerepben, és általában egy szektor kevés hozzá, hogy raliban tartsa a piacot. A veterán befektető, Ralph Acampora híres arról az állításáról, hogy a rotáció a bikapiacok nélkülözhetetlen eleme. A rotáció a tőzsdei rali mostani szakaszában el is kezdődött, augusztus nagy részében a Dow Jones Transportation Average...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés