apple
Üzlet

Jön az Apple nagy bejelentése - Mire számíthatunk?

Portfolio
Ahhoz az elmúlt hónapokban már hozzászokhattunk, hogy a világ nagyvállalatai, legyenek autógyártók vagy tech cégek, virtuálisan, online előadásokon mutatják be legújabb termékeiket. Ma az Apple tart bemutatót, ahol nagy valószínűséggel nem a legújabb iPhone-okat ismerhetjük meg, de érkezhetnek új termékek, és fontos szoftvereket is bemutathat az Apple.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

Mire számíthatunk?

Ma virtuális bemutatót tart az Apple, amelyet az Apple honlapján és a cég YouTube-csatornáján is lehet követni.

A várakozások szerint nagy valószínűséggel érkezik az új iPad Air, ez lehet az esemény nagy sztárja, különlegessége, hogy vadonatúj dizájnt kap. Az új iPad néhány tulajdonsága:

  • minimális kávájú, a teljes előlapot betakaró kijelző,
  • eltűnik a home gomb,
  • Face ID helyett Touch ID, amelyet a készülék oldalán elhelyezett gombon keresztül működik.

A másik termék, amit bemutatnak, az Apple Watch legújabb, 6. szériája lehet. A koronavírus-járvány miatt nem csoda, hogy az Apple az új órában az egészségügyi aspektusokra fókuszál majd, így többek között véroxigénszint-mérő is kerülhet az Apple Watchba, amely figyelmezteti a felhasználót, ha a véroxigénszint 80 százalék alá kerül.

Ezen felül további fejlesztést jelenthet a javított EKG, de az óra dizájnja a várakozások szerint nem sokat fog változni, hasonló lesz az 5-ös szériáéhoz, de új színek, felületkezelés vagy szíjak érkezhetnek.

Az Apple egy másik órát is bemutathat a mai eseményen, amely a 3-as szériát válthatja le, a lépés hasonló lehet, mint az iPhone SE piacra dobása a telefonoknál, vagyis, hogy legyen egy eblépő termék, amely alap szolgáltatásokkal és elérhető árral az Apple ökoszisztémához láncolja a felhasználókat.

Nem csak készülékeket, de szoftvereket is bemutathat ma az Apple, valószínűleg újabb részleteket tudhatunk meg az alábbi oprendszerekről:

  • iOS 14,
  • watchOS 7,
  • iPadOS 14,
  • tvOS 14.

Mire nem számíthatunk?

Az igazán nagy dobás az lenne, ha az Apple bemutatná az új iPhone-t, ennek azonban nagyon kicsi a valószínűsége, mivel az már korábban kiderült, hogy a koronavírus miatt csúsztak a fejlesztések, és a beszállítói lánc sérülése miatt is csak a szokásosnál később érkezhet az iPhone 12. Hagyományosan szeptemberben mutatja be az új telefonjait az Apple, de idén nagy valószínűséggel októberben jön a nagy tűzijáték.

Ami az eddigi szivárogtatások alapján körvonalazódik:

Az iPhone 12 új dizájnt kaphat, ami nem az elmúlt évek lekerekített szélű dizájnját követi, sokkal inkább az iPhone 4 formájára hasonlíthat, ez az egyik feature, amit legjobban várnak az iPhone-hívők.

4 készülék érkezhet, 3 különböző méretben:

  • 1 telefon 5,4 hüvelykes OLED-kijelzővel,
  • 2 készülék 6,1 hüvelykes OLED-kijelzővel,
  • és a legnagyobb iPhone 12, 6,7 hüvelykes kijelzővel.

Korábbi pletykák alapján a kijelzők a mostanában divatos, és a felső kategóriában szinte kötelező 120 Hz-es képfrissítéssel érkeznek, de nagyon valószínű, hogy az új telefonok nem kapják meg ezt a fícsört, vagy ha igen, akkor csak a legdrágább modell.

Ami viszont biztos, és nem nagy merészség kijelenteni, hogy a kamerákat továbbfejlesztette az Apple, a 4 új készülékből valószínűleg kettő 2 hátlapi kamerát kap, kettő pedig 3-at.

Hogy a felhasználói élmény továbbra is tökéletes legyen, érkeznek az új processzorok, az aktuális A13 után vélhetően A14-nek nevezett chipek gyorsabbak lesznek, mint elődeik.

Nagy kérdés, hogy mindegyik modell megkapja-e az 5G képességet, ez ugyanis szintén alapvető elvárás 2020-ban a felső kategóriában.

Hogy reagálhat az árfolyam?

Az iPhone-bejelentések napján jellemzően nagyobb kilengéseket láthatunk az Apple árfolyamában, a mai bemutató azonban olyan szempontból nem szokásos lesz, hogy nagy valószínűséggel nem mutatják be az új telefonokat. Pozitív meglepetés az lenne, ha mégis előrukkolna az Apple az iPhone 12-vel.

Az Apple árfolyama az elmúlt napok esését követően is 57 százalék pluszban áll idén.

appasfsdf

Címlapkép: Andrew Harrer/Bloomberg via Getty Images

traders
győr
Orban Viktor keshegyre meno vitak unios tamogatas 200703
teslashutter-20171012
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. október 8.
Budapest Economic Forum 2020
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
Online előadás
A legfontosabb indexek, részvények élő elemzése, ötletelés.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
traders