Előfizetői tartalom

Egyre csúnyább a Nikola és a shortosok közötti háború

Portfolio
Lényegében egy kisebb háború robbant ki az elektromos teherautókat gyártó Nikola, és a shortos Hindenburg Research között, miután a Hindenburg közzétett egy elemzést a cégről, amelyben csalással és hazugságokkal vádolták meg a társaság vezetőjét. Az elemzés végén 53 kérdés is szerepelt, melyből a Nikola csupán 10-re válaszolt, de azok a válaszok sem voltak meggyőzőek.

A Wall Street egyik kedvenc részvényévé vált az elektromos teherautók gyártására szakosodott Nikola, amely bár még nem gyárt járműveket, sokat ígér, többek között hidrogén cellás akkumulátorral működő tehergépjárműveket. A cég sokaknak felkeltette a figyelmét, ez a részvényárfolyam alakulásán is meglátszik, hiszen a 810,9 százalékos pluszban is járt az árfolyam...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés