edzőterem fitness
Üzlet

Az amerikai járványügyi főtanácsos elárulta, hogyan erősítsd az immunrendszered koronavírus járvány idején

Portfolio
Az amerikai járványügyi főtanácsos, Anthony Fauci három olyan tippet adott, ami nem kerül semmibe, mégis érdemes járvány-idején betartani, hogy az immunrendszerünket készültségben tartsuk.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

A megfelelő mennyiségű vitamin a szervezetben nagyon fontos, de a C és D-vitaminok szedése önmagában nem tekinthető általános csodafegyvernek. Nem baj, ha az emberek  vitaminokat szednek, de például 1000 mg C-Vitamin messze elegendő naponta, és ennél kevesebb is bőven elég, ha nem egész nap pizzát, hanem néha gyümölcsöt és zöldséget is eszünk.

A D-vitamin alacsony szintje mellett fogékonyabbak vagyunk a betegségekre, ezért a szükséges a megfelelő D-vitamin szint elérése érdekében érdemes lehet ezt a vitamint is szedni járvány idején.

Ugyanakkor a járványügyi szakértő szerint több multivitamin, mindenféle herbária és ehhez hasonló „immunerősítő” módszerek leginkább placebó-szerűen vannak csak hatással az emberek immunrendszerére. Szerinte ezek helyett három egyszerű, ingyenes tippet érdemes betartani járvány idején, amivel valóban erősebb lesz az immunrendszerünk:

  1. Mindig aludjunk megfelelő mennyiséget, ez legtöbbük számára 7-9 órát jelent.
  2. Étkezzünk megfelelően, az összes vitaminban gazdag gyümölcs és zöldség segíthet ebben. A mediterrán étrend kiváló választás, a zöldségek, olíva olaj, a teljes kiőrlésű gabona, hal, egy kis gyümölcs nagyon jó kezdetnek.
  3. Próbáljuk kerülni vagy csillapítani a minket érő stresszt, ami néha komolyan hatással van az immunrendszer működésére. Az egyik legjobb módszer erre a rendszeres mozgás, a meditáció, a mélylégzés gyakorlása, egy forró fürdőben való relaxáció, egy masszázs, zenehallgatás, időtöltés magányosan vagy pont a hozzánk közelállókkal.

Ezek a tanácsok sokkal inkább az egészséges életmódról szólnak, és sokkal többet segítenek, mint bármi, amit beszedhetünk – mondja Fauci.

(Business Insider)

A címlapkép forrása: Getty Images. 

koronaviruscoronavirus
Szégyenpadra kerülhet Olaszország, példátlan büntetés lehet a vége
vihar brüsszelben
ausztria koronavírus maszk
Katari befektetők vásárolják fel a Kopaszi-gátat
trump
brexit brit autogyartas katasztrofa
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2020. november 10.
Miből lesz lakásunk, nyugdíjunk, luxusautónk?
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
luckin1