bet
Üzlet

Továbbra is vételen a Masterplast az MKB-nál

Portfolio
Az MKB friss elemzése szerint az elemzőház továbbra is vételre ajánlja a Masterplast részvényeit, 885 forintos célár mellett, ami több mint 30 százalékos felértékelődési potenciált jelent.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

A Masterplast 2020 májusában bejelentette a társaság történetének legnagyobb akvizícióját, melynek keretében a németországi Ascherslebenben található gyárat vették meg. Az első két hónapos operáció után a cég menedzsmentje felfelé módosította a 2019. december 9-én adott, 2020-ra vonatkozó előrejelzését: árbevétel soron a várakozásukat 3 millió euróval 120 millióra emelték, az EBITDA várt 8,4 millió euró helyett 10,2 millió eurón alakulhat, az adózott eredmény pedig a várt 5,5 millió euró helyett 6,2 millió euró lehet.

Az MKB most friss elemzést adott ki a Masterplastról, a cég elemzője kiemelte, hogy a bizonytalan gazdasági helyzetben a cég által publikált hírek pozitívak. Az elemzőház által használt DCF modellt július 29-én frissítették, így az tartalmazza a német gyárt pozitív hatását. Az elemző szerint erre az évre, és a következő évekre vonatkozóan a korábbi modellhez képest jobb eredmények annak tudhatók be, hogy a német gyár miatt a cég az egészségügyi szektor nyersanyag beszállítója is lett.

Az MKB korábban a modellfrissítés után 825 forintról 885 forintra emelte a célárát, vételi ajánlás mellett.

Ezeken most nem változtatott a cég, továbbra is vételre ajánlják a Masterplast részvényeit, 885 dolláros célár mellett, amely 30,2 százalékos felértékelődési potenciált jelent.

masterplast

Címlapkép: Budapesti Értéktőzsde

lélegeztetőgép
emanuel macron
panik (2)
Jeffrey Gundlach
palotai dániel
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2020. november 10.
Miből lesz lakásunk, nyugdíjunk, luxusautónk?
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
koronavírus arantén maszk