bet
Üzlet

Jelentősen visszaesett az Appeninn adózott eredménye

Portfolio
Az Appeninn közétette társaság első féléves számait. A koronavírus hatásaival kapcsolatban a cég közölte, hogy a bérlői állomány megközelítőleg 5-10 százalékának kellett a veszélyhelyzet alatt hozott kormányrendeletek miatt – döntően átmenetileg – bezárnia. Ezen bérlők túlnyomó többsége esetében átütemezésre került sor, azaz az átmenetileg nem befolyt likviditás nagytöbbségben év végén, kisebb részben jövő év elején a csoport rendelkezésére áll majd. A legjelentősebb négy bérlőt a COVID-19 nem, vagy csak kisebb mértékben érintette.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

Közzétette legfrissebb számait az Appeninn, az ingatlan bérbeadásából származó bevételek 8,4 százalékkal 4,3 millió euróra csökkentek. A bérbeadási tevékenység eredménye enyhén csökkenő bevételi struktúra mellett növekvő hatékonyságot mutatott a közvetlen fedezetérték tekintetében az előző év hasonló időszakához képest.

A közvetlen fedezet 3,3 millió euró lett a tavalyi első félévben, amely 2020-ban 4,5 százalékkal 3,4 millió euróra nőtt. A működési eredmény jelentős mértékben, 180,7 százalékkal 11,4 millió euróra emelkedett. A bruttó működési eredmény előző év hasonló időszakához képest 7,4 millió euróval magasabb, amely eredményt az ingatlanportfólió – árfolyamváltozásból adódó – átértékelésének hatása támogatta leginkább.

Az adózott eredmény azonban 38,8 százalékkal 6,4 millió euróra csökkent a tavalyi év azonos időszakához képest. A cégcsoport hitelállományára márciustól moratórium vonatkozik, azonban a fizetendő kamattörlesztések elhatárolásra kerültek, így csökkentve a pénzügyi eredményt. Továbbá rontotta a pénzügyi eredményt a deviza alapú hitelek forintárfolyam gyengülése következtében szükséges átértékelése. 2019 hasonló időszakának pozitív eredménye egyszeri tétel volt, amely Club Aligához köthető, ahol a fennálló vagyonkezelői jog is a csoport érdekeltségi körébe került. A csoport a PRO-MOT Hungária Kft. megszerzésén 8,1 millió euró negatív goodwillt (badwill) számolt el a pénzügyi műveletek bevételei között.

A koronavírus hatásaival kapcsolatban a cég közölte, hogy a bérlői állomány megközelítőleg 5-10 százalékának kellett a veszélyhelyzet alatt hozott kormányrendeletek miatt – döntően átmenetileg – bezárnia. Ezen bérlők túlnyomó többsége esetében átütemezésre került sor, azaz az átmenetileg nem befolyt likviditás nagytöbbségben év végén, kisebb részben jövő év elején a csoport rendelkezésére áll majd. A legjelentősebb négy bérlőt a COVID-19 nem, vagy csak kisebb mértékben érintette.

Az Appeninn árfolyama idén 13,4 százalékkal került lejjebb.

appeninn

(BÉT)

Címlapkép: Budapesti Értéktőzsde

orvos kórház egészségügy
maszk_GettyImages-1214207063
traders
párizs_getty_stock
usa kongresszus vihar kormány parlament szenátus felhő sötétség amerika
mercedes-benz cla
mnb_jegybank_felügyelet_shutter
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Legfontosabb aktualitások, elemzés, ötletelés.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2020. november 10.
Miből lesz lakásunk, nyugdíjunk, luxusautónk?
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
traders