Előfizetői tartalom

Nagy bejelentések a Teslától, mégis zuhan az árfolyam

Portfolio
Tegnap volt a Tesla nagy napja, a vállalat közgyűlést tartott, azt követően pedig a Battery Day-nek nevezett eseményre került sor, ahol a cég vezetői az akkumulátorgyártással kapcsolatban vázolták fel a jövőt. Az eseményen több izgalmas dolog - például 25 ezer dolláros, Autopilot rendszerrel ellátott elektromos autó, drasztikusan csökkenő akkumulátorár, jelentősen növekvő energiasűrűség, saját akkumulátorgyártás - is elhangzott, az új információk azonban nem nyugtatták meg a befektetőket, részben azért, mert vagy több év múlva eredményeket hozó fejlesztésekről, vagy pedig azért, mert túl általánosan megfogalmazott célokról van szó. A befektetők csalódottságát jól mutatja, hogy a Tesla piaci értéke több mint 50 milliárd dollárral csökkent, ami közel akkora, mint a Daimler teljes piaci kapitalizációja, de a Tesla tervei miatt esett az akkumulátorgyártók, így az LG Chem, a CATL és a Panasonic árfolyama is.

Nem örülnek a befektetők Tegnap volt a Tesla nagy napja, a Battery Day-nek nevezett esemény (erről részletesen itt írtunk) előtt a piaci szereplők nagy bejelentésekre számítottak, leginkább olyan, kézzel fogható tervekre, amik valamelyest megalapozhatják a Tesla jelenlegi árazását, és tovább emelhetik az amerikai cég részvényárfolyamát. A befektetők egy része többek között...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés