maci33
Üzlet

Emelkedtek a tengerentúli indexek

Portfolio
Már a kora reggeli órákban is rossz volt a hangulat a tőzsdéken.Ázsia esett, a DAX közel 1 százalékos mínuszban nyitott,kora délutánra kissé javult a hangulat, de mostanra a vezető európai indexek 0,7-1,3 százalék közti csökkenést mutatnak. A tengerentúlon az indexek a nyitásban 0,6-1.2 százalékkal kerültek lejjebb, majd hirtelen felpattanás után tegnapi záróértékük felett maradtak. A BUX közel 1,9 százalékkal került lejjebb, a Mol végül 4,08 százalékkal 1552 forinton, míg az OTP 2,2 százalék csökkenés után 8880 forinton zárt.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

Zárásra elveszett a lendület

A záráshoz közeledve olvadtak a plusztok az Egyesült Államokban, a Dow végül 0,2%-os, az S&P 500 pedig 0,3%-os pluszban búcsúzott. A legnagyobb emelkedést a Nasdaq könyvelhette el, 0,4%-kal került feljebb.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Tartják magukat az indexek

Nincs jelentős elmozdulás a tengerentúli tőzsdéken, de az elmúlt időszak nagyobb esései után már az is biztató, hogy emelkedést mutatnak az indexek. A Dow és az S&P egyaránt 0,6%-os pluszban van, míg a Nasdaq 0,7%-os emelkedést könyvelhetett el.

Emelkedi Amerika

A tengerentúli tőzsdék erőre kaptak, a Dow Jones 0,5%-os pluszban van, az S&P 500 index 0,7%-os emelkedést mutat, a Nasdaq pedig 1,1%-kal került feljebb.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Eséssel zárhat Európa, ismét aluteljesít a BUX

Az európai zárásokhoz közeledve vegyes a kép, inkább csökkenés látszik, a BUX alulteljesítette a kontinens tőzsdéit. A német DAX jelen pillanatban 0,5 százalék csökkenést mutat, de a legtöbb piac közel 1 százalékkal esett/esik. 

Nagy mínuszban zárt a BUX

A BUX a záráshoz közeledve tovább esett, végül 1,9 százalék csökkenéssel zárt. A nap vesztesei az OTP és a MOL volt, az előbbi 8880 forinton zárva 2,2 százalékkal került lejjebb, míg utóbbi 1552 forinton fejezte be a kereskedést, közel 4 százalék esés után. A Magyar Telekom közel 0,82 százalékot veszített értékéből, míg a Richter egyedüliként a blue chipek közül emelkedni tudott, 0,44 százalékkal került feljebb.

BUX
otp
MOL

Emelkednek a FAANG részvények

A hirtelen felhúzás után már emelkedésbe kapcsoltak az indexek, a 3 vezető index 0,4-0,6 százalék közötti emelkedést mutat. A kereskedés első 20 percében még nagy mínuszban lévő Tesla mostanra minimális eséssel 380 dollár körül mozog. A nagy technológiai cégek mindegyike emelkedik az Alphabet(Google) és az Amazon vezetésével.

Gyors felpattanás a tengerentúlon

Szinte 10 perc sem telt el, de az eddigi 0,7-1,3 százalék közti esést megvették, az indexek most a tegnapi záróértékük körül ingadoznak.

A Tesla hirtelen visszakorrigált, közel 1,5 százalékkal esik, míg az eddig óriási esésben lévő Nikola árfolyam 10 százalék esésre mérséklődött.

spx

6 százalékot esett a Tesla

A cég árfolyama a kereskedés első perceiben 6 százalékkal került lejjebb. A Battery Day óta pesszimistábbá válhattak a befektetők a céggel kapcsolatban.

tesla

Megszűnik az Opus egyik kisebb vállalata

Jogutód nélkül megszűnik és végelszámolás alá kerül az Opus Global érdekeltségébe tartozó egyik vállalat, a tűzálló termékek gyártásával foglalkozó Opima Kft. – jelentette be az Opus a BÉT-en közzétett közleményében.

Tovább a cikkhez

Mérsékelt esés a tengerentúlon, a Nikola 20 százalékot esett.

Mindhárom vezető amerikai index mínuszban nyitott, az S&P 500 és a Dow Jones 0,5 százalékkal került lejjebb, míg a Nasdaq 0,8 százalékkal esett.

A Nikola árfolyama ellenben a kereskedés első 5 percében 20 százalékot vesztett értékéből. A cégről itt írtunk bővebben.

nikola

870 000 új segélyigénylés az USA-ban

A 14:30-kor érkezett munkanélküliségi adat kissé gyengébb lett a vártnál, az elmúlt héten 870 000-en fordultak segélyért az Egyesült Államokban. A konszenzus 840 000 volt, az elmúlt héten 866 000 igénylés érkezett. A tengerentúli piacokon a nyitás előtt fél órával esés várható.

nasdaq222

Sötét felhők gyülekeznek a Nikola felett, újra zuhan az árfolyam

A Nikola volt az elmúlt hónapok egyik sztárja a tőzdéken, a részvénykibocsátás óta az árfolyam szárnyalt, de most úgy tűnik, hogy az inga a másik irányba lendült ki. A Hindenburg szeptember 10.-i cikke óta egy sor vád érte a céget, vizsgálódik a tőzsdefelügyelet, lemondott a vállalat alapító vezetője, Trevor Milton, tegnap a BP jelentette be, hogy eláll egy esetleges partneri viszonytól a botrányok miatt. Ám ezzel nincs vége, ma a tőzsdenyitás előtti piacon újabb 10 százalékot esett az árfolyam, miután a Wedbush elemzője 45 dollárról 15 dollárra csökkentette a célárat, semleges helyett alulsúlyozási ajánlás mellett.

Tovább a cikkhez

Esés jöhet a tengerentúlon

A három nagy amerikai index mindegyike mínuszban várja a kereskedés kezdetét. A legjobban a Dow teljesít, közel 0,3 százalékkal került lejjebb, az S&P 500 0,5 százalék mínuszban van, míg a Nasdaq már most 1 százalékot vesztett értékéből.

spx

Még mindig alulteljesít a BUX, kissé javult a hangulat

Az európai piacon még mindig alulteljesítő a BUX, a magyar tőzsde jelenleg 1,3 százalék mínuszban van. Az OTP 9000 kurzus 9000 forint körül ugrál, jelenleg egy OTP részvényt 8990 forintért lehet kapni. A Mol korrigált, jelenleg 3,1 százalék mínuszban tarózkodik, a Richter tegnapi záróértéke körül, míg a Magyar Telekom  jelenleg 363 forinton, 1,36 százalékos mínuszban áll.

otp 2
MOL

Érdemes már beszállni?

Március közepe után elképesztő rali indult az amerikai tőzsdéken, elsősorban a technológiai cégek részvényei vezették az emelkedést, sorra dőltek a történelmi csúcsok, szeptember elején viszont masszív lefordulás következett, azóta pedig a sztárpapírok értéküknek közel ötödét elveszítették. Megnéztük a FAANG részvények grafikonjait, igyekszünk kapaszkodókat nyújtani a befektetőknek a lejtmenetben. Általánosságban elmondható, hogy ezeknél a részvényeknél nagyon hasonló a technikai kép, minden fontosabb időtávon túlvetté váltak a papírok szeptember elejére, ebből jött az esés, amivel a március óta tartó emelkedő trend megtört, és hosszabb távú grafikonokon nézve is alaposan elromlott a technikai kép.

Tovább a cikkhez

A BUX alulteljesítő Európában

A kontinens részvénypiacain kis megnyugvás látszik, azonban a BUX kilóg a sorból. Az európai tőzsdék kis mínuszra korrigálták a délelőtti eséseket, míg a BUX már 1,6 százalékkal került lejjebb.

A Mol vezeti az esést, az olajipari cég közel 3,5 százalékkal esett, ezzel a márciusi alj újra tesztelésre kerülhet.

MOL

Az OTP továbbra is 9000 forint alatt van, közel 1,5 százalékot esett, a Richter és a Magyar Telekom mérsékelt mínuszban tartózkodik.

otp

Letörte a támaszt az OTP

Az OTP az utóbbi fél órában stabilan a 9000 forintos szint alá került, jelenleg 8930 forinton áll, ez 1,6 százalékos esést jelent. A BUX szintén közel 1,5 százalékos mínuszban tartózkodik, a blue chipek mindegyike negatív tartományban mozog.

otp

Itt a Volkswagen válasza a Teslának

A Volkswagen újabb frontot nyit a Tesla ellen, tegnap bemutatta első elektromos terepjáróját, mely az ID.4 névre hallgat. A bejelentés közvetlenül a Tesla Battery Day másnapján érkezett, elképzelhető, hogy válaszként a Tesla bejelentésére. A Volkswagen ezzel a modellel kíván betörni az amerikai piacra, melyre jó esélye van, ugyanis árban a Tesla Model Y alá pozícionált terepjáró már 40 000 dollár alatt elérhető.

Tovább a cikkhez

Már ingyen jegyekkel csábítja az utasokat a Ryanair

Ingyen jegyeket kínálgató akcióval várja a téli időszakot a Ryanair, a kérdés, hogy ki tudja majd ezt kihasználni az egyre súlyosbodó európai járványhelyzetben.

Tovább a cikkhez

Elképesztően hasonlít a mostani Nasdaq a dotcom-lufi előtti önmagához

Idén nagyot ralizott a technológia szektor és ezzel együtt az ilyen cégeket túlsúlyban tartalmazó Nasdaq is, amelynek mozgása nagyon hasonló ívet ír le az 1999-es dotcom-lufi előtti emelkedéséhez és kipukkanásához. Vajon a mostani is hasonlóan rossz ómen lehet?

Tovább a cikkhez

Megint esnek a légitársaságok

Szinte nem telik el úgy nap, hogy ne kapnának külön posztot a légitársaságok részvényei. A mai nap sem kivétel, újabb eladási hullám söpör végig a legnagyobb európai légitársaságok árfolyamain. Érdemes megnéznünk a nagyobb légitársaságok 1 hetes teljesítményét: 

 • A British Airways és az Iberiát is tartalmazó IAG árfolyama 1 hét alatt értékének közel 30 százalékát vesztette el.
 • A Lufthansa 15 százalékkal értékelődött le az elmúlt 1 hétben.
 • A Wizzair közel 13 százalékkal került lejjebb.
 • A Ryanair 7,3 százalék esésnél tart az elmúlt 1 hétben.
 • Az Air France 16 százalékkal, míg az EasyJet 17 százalékkal került lejjebb.

A fenti számokból látszik, hogy leginkább az angol piacnak kitett IAG-t büntetik a befektetők, a bejelentett szigorított intézkedések az Egyesült Királyságban jelentős hatást gyakorolnak a légitársaságokra is. Legjobb helyzetben a befektetők szerint diszkont légiársaságok vannak, a diverzifikált piacok és olcsóbb árak miatt előnyben lehetnek más légitársaságokhoz képest.

Most kell bevásárolni a nagy technológiai papírokból a guru szerint

A részvénypiacok szeptemberi esése ellenére Jim Cramer, a CNBC Mad Money című műsorának házigazdája szerint továbbra is vannak olyan területek, ahol érdemes lehet beszállási pontokat keresni. Cramer szerint a nagy technológiai részvények, mint az Amazon, Apple, Alphabet és Microsoft már közel vannak azokhoz a szintekhez, ahol érdemes lehet vételi lehetőséget keresni. Emellett olyan osztalékrészvényeket is vonzónak tart a guru, mint a General Mills és a Johnson & Johnson.

Tovább a cikkhez

Általános rossz hangulat Európában, de szépet pattant a BUX

Az elmúlt percekben felpattant a BUX, a magyar piac  0,1 százalék esésben jár jelen pillanatban, a hangulat javulása a forint/euró kereszten is látszik, a jegyzések 365 forint alá buktak.

Az európai tőzsdéken rossz a hangulat, szinte az összes piac esik, a BUX jelenleg ezzel a felpattanással felülteljesítő.

BUX

Esik a DAX is

A német DAX közel 1 százalék mínuszban nyitott, miközben az OTP a 9000 forintos szinttel küzd, jelenleg 9035 forinton tartózkodik.

dax

Újabb 460 millió dollárt húz be a Robin Hood, már 11,7 milliárd dollárt ér

 A Robin Hood díjmentes részvénykereskedést kínáló startup újabb 660 millió dolláros forrásbevonást hajtott végre, ezúttal mintegy 11,7 milliárd dolláros árazás mellett – írja a Reuters.

Tovább a cikkhez

Mínuszban nyitott a BUX

A magyar tőzsde a nyitás utáni percekben lejjebb került, közel 1 százalék esésben van, az OTP 1,1 százalék esés után a 9000 forintos szint alá esett, jelenleg 8975 forinton áll. A Mol 0,2 százalékkal került lejjebb míg a Richter és a Magyar Telekom közel 1 százalékot esett az első percekben.

otp

Eséssel indulhat a csütörtöki kereskedés

 • Nagy eséssel zárták a szerdai kereskedést a tengerentúli tőzsdék, amely elsősorban a technológiai szektor gyenge teljesítményének volt betudható. Az esést a Nasdaq vezette, mely 3,16 százalékot vesztett értékéből, az S&P 500 2,37 százalékkal, míg a Dow Jones 1,92 százalékkal került lejjebb. A rossz hangulatot főleg a politika feszültségnek volt betudható, a két párt képviselői abban sem tudnak megegyezni, hogy mikor töltsék be a legfelsőbb bíróság egy tisztségét, így elég alacsony a valószínűsége egy újabb stimulus gyors megszavazásának. A FAANG részvények nem teljesítettek jól, az Apple és az Amazon is 4 százalék felett esett. A Tesla közel 10 százalékot zuhant a Battery Day után, úgy tűnik a befektetők többet vártak az eseménytől, míg a Wedbush eladási minősítésére a Nikola árfolyama 25,8 százalékot zuhant.
 • Az ázsiai tőzsdék rosszul teljesítettek szerdán, a miután a befektetőket a koronavírus terjedése mellett az amerikai politikai feszültségek is aggasztották. A Nikkei 1,25 százalékkal került lejjebb, míg sanghaji tőzsde 1,36 százalékot esett, a hongkongi index pedig 1,93 százalék mínuszban zárt. Ázsia más részein sem volt jobb a hangulat a dél koreai Kospi 2,39 százalékot esett, míg az ausztrál részvényindex közel 0,7 százalékot csökkent.
 • Az amerikai határidős indexek lejjebb kerültek ma reggel, mindhárom nagy index jelentős mínuszban tartózkodik, a határidős DAX 0,7 százalékos esést vetít előre a csütörtöki piacnyitásra.
 • Csütörtökön több érdekes makroadatra, és eseményre figyelhetünk. A nemzetközi hírek közt a német ifo indexeket és a heti amerikai munkanélküliségi adatot publikálják. A nap legfontosabb eseménye Jerome Powell beszéde, de megszólal az amerikai pénzügyminiszter, Steve Mnuchin is. A magyar piacon az ÁKK kötvényaukciót tart, míg az MNB szokásos egyheti tenderét tartja
 • Az olaj ár feljebb került ma reggel, a novemberi határidős WTI 0,15 százalékos emelkedést követően 39,93 dollárnál jár, az arany árfolyama 0,6 százalékos esést mutat, a sárga nemesfém jegyzése 1852 dolláron áll.
 • A forint a tegnapi nagy esés után is esik az euróval és a dollárral szemben is, egy euróért 365,48 forintot kell fizetni, míg egy dollár 313,53 forintba kerül.

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Címlapkép:(c) Copyright 2020, dpa (wwwdpa.de). Alle Rechte vorbehalten via Getty Images

sebastian kurz
PSD2
Tabdi_1500px
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Hasznos elemzések, ötletek, lehetséges forgatókönyvek.
Online előadás
Útikalauz kezdő befektetőknek.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
2020. november 10.
Miből lesz lakásunk, nyugdíjunk, luxusautónk?
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
koronavírus járvány hőmérés