aegon mti
Üzlet

Kivonulhat az Aegon Magyarországról

Portfolio
Az Aegon NV fontolgatja a közép- és kelet-európai érdekeltségének eladását, ez a lengyel és a magyar operációt is érinti – számol be a hírről a Bloomberg.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

Az ügyre rálátó források szerint az Aegon NV új vezére több változást is hozna a holland biztosító háza tájára, többek között fontolgatja a közép-kelet-európai érdekeltségek eladását. Az Aegon részvényárfolyama az utóbbi időben meglehetősen gyengén teljesít, a források szerint részben ez is az oka a tevékenység áramvonalasításának.

aegon

A források szerint az értékesítés a lengyel és a magyar érdekeltségeket is érintheti, a biztosító a JP Morgannel dolgozik együtt az értékesítésen. Az érintett üzletágak legalább 500 millió eurót érhetnek.

Lard Friese, az Aegon vezére márciusban csatlakozott a céghez (korábban az NN vezére volt), és már akkor bejelentette, hogy szükség van a tevékenység átstrukturálására, ami bizonyos piacokról való kivonulást is eredményezhet. Hasonló lépéseket jelentett be egyébként az AXA és az Aviva is korábban.

Az ügyben nyilatkozó források szerint a KKE régióból való kivonulásról még nincs végleges döntés, és lehet, hogy a menedzsment végül eláll ettől az ötlettől. Az Aegon és a JP Morgan nem válaszolt a megkeresésekre.

Friese irányítása alatt a holland biztosító már visszavágta az osztalékot és a pénzügyi célokat is, köszönhetően a koronavírus miatt megnövekvő kárigényeknek. Az Aegon első féléves adózás előtti eredménye 31%-ot esett vissza egy év alatt, főleg az amerikai piacon szenvedett nagyobb veszteségeket, ahol a biztosítónak a legtöbb bevétele keletkezik.

 Az elmúlt 5 évben az Aegon részvényei közel 60%-ot estek, ezzel a biztosító piaci értéke 4,3 milliárd euróra csökkent. A cég 20 országban van jelen és 29,9 millió ügyfelet szolgál ki.

Magyarországra 1992-ben egy akvizíció keretében jött be az Aegon, azóta pedig több régiós országban is megjelent már, biztosítási, nyugdíj-megtakarítási és vagyonkezelési tevékenységeivel.

Az Aegon tervezett lépéséről, ennek magyar piacra gyakorolt várható hatásáról hamarosan újabb cikkben adunk értékelést.

Címlapkép: MTI Fotó/Róka László

bezárt üzlet - koronavírus
kásler miklós
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Gyakorlati útmutatás kezdő tőzsdések számára.
Online előadás
Elemzések és kereskedési ötletek.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2020. november 10.
Miből lesz lakásunk, nyugdíjunk, luxusautónk?
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
tőzsde, grafikon, trend,