GettyImages-626556258
Üzlet

Nomura: rövidlátóak, akik most szabadulnak meg a részvényeiktől

Portfolio
Az idei nagy ralit követően némileg megtorpantak a részvénypiacok, de a japán pénzügyi csoport portfóliómenedzsere szerint rövidlátóak azok a piaci szereplők, akik most szabadulnak meg a részvényeiktől. Véleménye szerint már több vakcinajelölt is a siker kapujában áll, és ez rövidesen visszaállíthatja a piaci szereplők és vállalatok bizalmát is.
Újabb részvénykibocsátás jön a magyar tőzsdén, következő befektetői Klubunkon a DM-KER sztoriját, a kibocsátás részleteit ismerhetik meg az érdeklődők.

Az S&P 500 az elmúlt hetekben már közel 10 százalékot esett a szeptemberi 3 580 pontos csúcshoz képest, tehát egy jelentős korrekción megy keresztül. Az esést főleg a technológiai részvények vezetik, de nem mindenki pesszimista a helyzetet illetően.

spp

A Nomura optmista menedzsere, Ilan Chaitowitz azzal érvel, hogy a koronavírus-járvány szezonális jellegű és az esetszámok növekedése is ennek a trendnek köszönhető. Ez pedig azt is jelenti, hogy jövő tavasz felé közeledve már megint csökkenni fog a fertőzöttek száma, így érdemes lehet erre pozicionálni magukat a befektetőknek.

Hozzáteszi azt is, hogy egyre több vakcinajelölt érte már el a tesztelések végső szakaszát, mint az Astrazeneca, a Pfizer vagy a Moderna készítményei.

Másrészt az adatok szerint csökkent a halálozási arány is az elmúlt hónapokban, ami a fokozott figyelem és szabályozások eredménye. Az pedig nem jelent problémát, hogy magukat a vakcinákat csak jövőre fogják szétosztani, ha minden jól alakul, mivel szerinte:

egyetlen funkcionálisan működő oltóanyag is elég ahhoz, hogy visszaadja a piaci szereplők és a vállalatok bizalmát.

Hét késői tesztelési szakaszban járó vakcina mellett, ahol mindegyiknél 85 százalékos esélye van a sikernek, ott rövidlátónak tűnnek azok a piaci szereplők, akik ma eldobálják a részvényeiket félelmükben.

Egy másik jelentés, amit a Barclays készített, hasonlóan pozitív hangnemet üt meg, és azt hangsúlyozza, hogy a működőképes vakcina érkezése már szinte biztos, csak idő kérdése. A várakozások szerint a vírus már nem fog akkora leállást okozni jövőre, mint idén. Azt is hozzáteszik, hogy:

A részvények túlértékeltek, de a prémiumok többsége a nagyvállalati technológia szektorban van.

(CNBC)

Címlapkép: Yuriko Nakao/Bloomberg via Getty Images

orvos kórház egészségügy
maszk_GettyImages-1214207063
traders
párizs_getty_stock
usa kongresszus vihar kormány parlament szenátus felhő sötétség amerika
mercedes-benz cla
mnb_jegybank_felügyelet_shutter
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. november 10.
Miből lesz lakásunk, nyugdíjunk, luxusautónk?
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Legfontosabb aktualitások, elemzés, ötletelés.
traders