varsó
Üzlet

Október 12-én debütálhat a tőzsdén a "lengyel eBay"

Portfolio
Egy lépéssel közelebb került a tőzsdei bevezetéshez a lengyel Allegro nevű online piactér üzemeltető, az IPO során kibocsátott részvények jegyzési árát 43 zlotyban határozták meg, ami a korábban megjelölt ársáv felső határa.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

Korábban írtunk róla, hogy Varsóban menne tőzsdére a lengyel eBaynek is nevezett Allegro nevű online piactér üzemeltető, azonban ekkor még nem állt rendelkezésre IPO prospektus. Egy héttel később a társaság benyújtotta a prospektusát a varsói tőzsdéhez, a jegyzési ársávot pedig 35-43 zloty között határozták meg.

A társaság kedden bejelentette, hogy a részvények jegyzési ára a korábban meghatározott ársáv felső határa, 43 zloty lesz, így hozzávetőelegesen 1 milliárd zloty tőkét von be a vállalat az IPO-val.

A társaság várható piaci értéke így 44 milliárd zloty lesz, a tőzsdei debütálásra pedig október 12-én kerülhet sor, a társaság az egyik legnagyobb cég lesz a varsói tőzsdén.

Az Allegro korábbi közleménye szerint a tőzsdei bevezetés egy logikus lépés a csoport további fejlődése szempontjából. Az elsődleges részvénykibocsátás megerősítheti a csoport pénzügyi helyzetét azáltal, hogy az Allegro törleszteni tudja a fennálló adósságának egy részét. Emellett a csoport növekedési terveinek támogatásához, a márkaismertség növeléséhez, és új, hosszú távú részvényesek bevonásához is hozzájárul – beleértve a dolgozókat is –, valamint az új, és a meglévő részvényesek számára is likviditást biztosít.

Címlapkép: John Guillemin/Bloomberg via Getty Images

koronaviruscoronavirus
Szégyenpadra kerülhet Olaszország, példátlan büntetés lehet a vége
vihar brüsszelben
ausztria koronavírus maszk
Katari befektetők vásárolják fel a Kopaszi-gátat
trump
brexit brit autogyartas katasztrofa
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. november 10.
Miből lesz lakásunk, nyugdíjunk, luxusautónk?
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
luckin1