GettyImages-1228794409
Üzlet

Itt van, hogy mit gondolnak a Wall Street elemzői a kaotikus Biden-Trump vitáról

Portfolio
Egy nappal a perlekedősre és sértegetősre sikerült elnökjelölti vita után probálják a Wall Street elemzői kitalálni, hogy az elhangzottak milyen hatással lehetnek a piacokra és az elnökválasztásra. Többnyire kiábrándult válaszok, és élces megjegyzések voltak jellemzőek.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

Az S&P 500 teljesítménye meglehetősen változatos képet mutat az elnökjelölti vitákat követően 1960 óta: átlagosan értelemben a rákövetkező napon az index 0,3 százalékot esett, ugyanakkor medián értéken tekintve meg 0,4 százalékot emelkedett, és az esetek 58 százalékában volt pozitív. Elég vegyes a kép, természetesen itt sok esetben inkább hosszútávú hatásokról lehet beszélni, a tőzsdék számára fontosabbak a javasolt gazdasági és egyéb tervezetek, szabályozások a sárdobálással és politikai gesztusokkal szemben.

A Wall Street esetében pedig az alábbi elemzői vélemények és nyilatkozatok születtek a vitát követően:

  • UBS: Paul Donovan vezető közgazdász szerint a vita csak megnövelte egy esetlegesen vitatható választási eredmény kockázatát, illetve hozzátette, hogy:

Tekintettel arra, hogy mennyire fontosak az amerikai piacok a nemzetközi befektetők számára, ez extra volatilitást hozhat majd a választások környékén.

  • Nomura: itt az elemzők Donald Trump asszertív hozzáállását emelték ki, Joe Biden visszafogott válaszaival szemben. Azt azonban nem gondolják, hogy ez jelentős befolyással lenne a győzelmi esélyekre, ahol továbbra is Biden vezet.
  • CMC Markets: Michael Hewson vezető elemző meglehetősen szkeptikus volt nyilatkozatában:

Ha a tegnapi vita célja az edukáció és információátadás volt, akkor legfeljebb azt bizonyította, hogy mekkora hitelképességi hiányban szenved az USA politikai élete.

  • Deutsche Bank: a bank stratégái hasonlóan azt emelték ki, hogy a vita nem volt túlságosan informatív és nagyrészt a jelöltek egymással szembeni sértegetéseiben merült ki. Azt is kiemelték, hogy a vita körüli sztori fontos része lehet, hogy Trump folyamatosan közbeszakította Bident, aki alkalmanként partnernek mutatkozott a dologban és hasonlóan viszonozta a gesztust.
  • IG: egy szenior elemzője azt emelte ki, hogy a közvélemény-kutatók a tegnapi vitát követően további Joe Biden előnyre számítanak Trump szeszélyes viselkedését követően, mivel ezzel elterelte a figyelmet a demokrata jelölt memóriájával kapcsolatos kételyekről és vitaképességéről.
  • Saxo Bank: John J. Hardy vezető FX elemző szerint Joe Biden a várakozásoknál jobb teljesítményt nyújtott és megjegyezte, hogy:

A határidős részvénypiacok erőteljes volatilitást produkáltak az elnökjelölti vita alatt, de utána ugyanolyan gyorsan vissza is estek.

  • Nordea: az elemzők itt sem gondolták, hogy bármilyen jelentős hatása lenne a vitának a győzelmi esélyekre, és azt gondolják, hogy ugyanez lesz a helyzet a következő viták során is, de:

Joe Biden előnye a felmérésekben továbbra is egy kockázati tényező marad.

Az S&P 500 a mai napot egyelőre pozitívan nyitotta és már 0,5 százalékos pluszban van.

SP500

(MarketWatch)

Címlapkép: Morry Gash-Pool/Getty Images

orvos kórház egészségügy
maszk_GettyImages-1214207063
traders
párizs_getty_stock
usa kongresszus vihar kormány parlament szenátus felhő sötétség amerika
mercedes-benz cla
mnb_jegybank_felügyelet_shutter
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. november 10.
Miből lesz lakásunk, nyugdíjunk, luxusautónk?
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Legfontosabb aktualitások, elemzés, ötletelés.
traders