leon
Üzlet

Megszólalt a milliárdos guru: manapság három tőzsde közül választhatnak a befektetők

Portfolio
Leon Cooperman, az Omega Advisers befektetési alap 77 éves milliárdos cégvezére szerint manapság három részvénypiac létezik, amik közül válogathatnak a befektetők. A FAANG részvényekkel az élen van a technológiai piac, ami bár jól teljesített eddig, a guru jó esélyt lát a visszaesésre. A második piacot „Robinhood-piacként” emlegeti Cooperman, a szektor vállalatainak nem jósol nagy jövőt a guru, míg végül van a „maradék”, ahol megfelelő kockázatkezeléssel lehet még sikereket elérni.
Újabb részvénykibocsátás jön a magyar tőzsdén, következő befektetői Klubunkon a DM-KER sztoriját, a kibocsátás részleteit ismerhetik meg az érdeklődők.

A milliárdos hedge fund menedzser Leon Cooperman szerint manapság három részvénypiac létezik, az elsőt „FAANG-piacnak” nevezi a guru.

A technológiai vállalatok kimondottan jól teljesítettek eddig a koronavírus járvány alatt, Cooperman így nyilatkozott róluk:

Ezek a részvények tulajdonképpen jobbak, mint az arany. Nagyon magas értékeltségen forognak a papírok, de ha az ember megnézi az alapkamatokat, akkor nem is tűnnek túl drágának ezek a részvények

A „FAANG-piac” vállalatai közül legnagyobb érdekeltséggel az Alphabetben rendelkezik a guru, de komoly pozíciója van a Microsoftban is. A stratéga szerint az a probléma ezekkel a részvényekkel, hogy ehhez hasonló ralit már láthattunk korábban, és történelmi szemmel nézve elég magas a bukási arány, egy nagyobb visszaesésnek most is megvan a lehetősége. Továbbá nem tartja kizártnak Cooperman, hogy a koronavírus haszonélvezőire extra adóterheket fognak kivetni az illetékes hatóságok a közeljövőben.

A második tőzsdét „Robinhood-piacnak” nevezi a menedzser, utalva a jutalékmentes ügyleteket kínáló online brókervállalatokra, melyek töredékrészvény vásárlási lehetőségeikkel és egyéb szolgáltatásaikkal rengeteg fiatal és tapasztalatlan kisbefektető előtt nyitották meg a tőzsdei kereskedés kapuit.

A „robinhoodos” kisbefektetők rendszerint működési problémákkal küzdő, vagy egyenesen csődbe került vállalatok értékeltségeit húzzák fel bármiféle fundamentális ok nélkül a guru szerint, ilyen vállalatok például a Hertz vagy a Kodak. Miután a milliárdos üzletember Carl Icahn 2 milliárd dolláros veszteséget realizálva eladta 39 százalékos részesedését és május 26-án csődöt jelentett a Hertz, a csődeljárás hatására a részvény árfolyama 2,84 dollárról 0,55 dollárra zuhant. Igen ám, de jöttek a robinhoodos befektetők, és 5,53 dollárig tornázták fel az árfolyamot, láthatóan mindenféle konkrét ok nélkül.

Ezzel kapcsolatban így nyilatkozott Cooperman:

Carl Icahn egy briliáns üzletember, aki nagyon is tisztában van a pénzügyeivel. Részvényenként 72 centért szabadult meg az egyértelműen hibás Hertz befektetésétől, majd három hétre rá a robinhoodos fickók már 5 dollárért vették a papírt!

Cooperman elmondása szerint nem törődik ezzel a piaccal, szerinte komoly sírás lesz a vége a történetnek.

hertz
A Hertz árfolyamának alakulása a csődbejelentés után

A harmadik piac a „maradék” a guru világában, véleménye szerint

megfelelő kockázatkezeléssel komoly sikereket lehet még itt elérni.

Arra a kérdésre, hogy a Tesla melyik szegmensbe tartozik, kitérő választ adott a guru. „

Nincs érdekeltségem a Teslában, én inkább amolyan vállalati figura vagyok, és Elon Musk viselkedése – bár az ember egyértelműen egy zseni – nem az én ízlésemnek való. Elképesztő a vállalat piaci kapitalizációja, és az a körülmény, hogy mennyi mindent meg tud változtatni akár a cégvezér egy-egy tweetje

(MarketWatch)

Címlapkép: 2019 CNBC Media, LLC

orbán viktor parlament
Koronavírus
Az iráni külügyminisztert meghívták a Fehér Házba
A bankokat rettegésben tartó orosz hackerek valójában nem is oroszok
Egyre nagyobb bajban van Nagy-Britannia
nagorno karabakh
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. november 10.
Miből lesz lakásunk, nyugdíjunk, luxusautónk?
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Compliance szakértő

Compliance szakértő
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Legfontosabb aktualitások, elemzés, ötletelés.
orbán viktor parlament