gyogyszerek
Üzlet

Japánban terjeszkedik a Richter

Portfolio
Japánban terjeszkedik a Richter, a hazai gyógyszergyártó licencmegállapodást írt alá a Mochida Pharmaceutical nevű japán vállalattal a reumatoid artritisz kezelésére szolgáló készítménye forgalmazásáról Japánban.
Újabb részvénykibocsátás jön a magyar tőzsdén, következő befektetői Klubunkon a DM-KER sztoriját, a kibocsátás részleteit ismerhetik meg az érdeklődők.

Licenc megállapodást írt alá a Richter a japán Mochida Pharmaceutical vállalattal a reumatoid artritisz kezelésére szolgáló bioszimiláris tocilizumab készítményére vonatkozóan – tette közzé ma reggel a Richter.

A tocilizumab egy, a reumatoid artritisz kezelésére alkalmazott biológiai készítmény. A tocilizumab további elfogadott indikációi pediátriai kezelésben a juvenilis idiopátiás artritisz, illetve a szisztémás juvenilis idiopátiás artritisz. Emellett a termék az óriássejtes artritisz, valamint kimérikus antigén receptort (CAR) hordozó T-sejt által okozott citokinvihar (CRS) kezelésére is törzskönyvi engedéllyel rendelkezik. A tocilizumab szubkután és intravénás formulációkban egyaránt rendelkezésre áll.

A készítményt idén tavasszal vette a Richter az azt kifejlesztő Mycenax Biotech nevű tajvani cégtől. A megállapodás értelmében a Richter az egész világra kiterjedően megszerezte a termékre vonatkozó fejlesztési, gyártási és értékesítési jogokat. A bioszimiláris tocilizumab termék magába foglalja a termelő sejtvonalakat, a szellemi tulajdonjogokat, a technológiai eljárást és a Mycenax által korábban előállított adatokat. A felek megállapodása alapján a Richter négy részletben összesen 16,5 millió dollár kifizetést teljesít.

A megállapodás értelmében a Mochida Japánra kiterjedően megszerzi a termékre vonatkozó fejlesztési, gyártási és értékesítési jogokat. A megállapodás alapján a Mochida több részletben teljesít mérföldkő kifizetéseket egyes fejlesztési és törzskönyvezési szakaszok lezárásának függvényében.

Ezzel jelentős lépést tehetünk a reumatológia terápiás területet megcélzó bioszimiláris portfoliónk globális kiterjesztése irányába

– mondta Orbán Gábor, a Richter vezérigazgatója.

Nem ez az első együttműködése a Richternek a Mochida-val, a japán vállalat korábban licencbe vette a teriparatide készítményt is, amit 2019 novemberében kezdett el forgalmazni a japán piacon.

A Richter árfolyama idén 2 százalékot emelkedett, amivel felülteljesítő volt a magyar tőzsdén, a BUX index ugyanis eközben mintegy 28 százalékos mínuszban áll.

Kereskedés RICHTER-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén! Kedvező feltételek, profi ügyfélszolgálat. Start

Címlapkép: Getty Images

lélegeztetőgép
emanuel macron
panik (2)
Jeffrey Gundlach
palotai dániel
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
2020. november 10.
Miből lesz lakásunk, nyugdíjunk, luxusautónk?
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
koronavírus arantén maszk