Előfizetői tartalom

Biden legyőzi Trumpot? Nagyon nem mindegy, mibe fektetsz most!

Portfolio
A piaci szereplők szempontjából Joe Biden elnökválasztási győzelmének talán az egyik leglényegesebb hozadéka a vállalati adóterhek megnövelése lenne. Biden adóemelése elsősorban éppen azokat a szektorokat érintené a leginkább, amelyek vezették a részvénypiaci emelkedést a márciusi mélypontról, mint például a technológiai szektor. Persze az éremnek két oldala van, vannak olyan szektorok is, amelyeket az átlagosnál kevésbé érintenének az intézkedések, így a részvénypiacokon megváltozhatnak az erőviszonyok egy esetleges Biden győzelem után.

Bajba kerülhetnek a technológiai cégek Biden adóemelése miatt Egy esetleges novemberei demokrata győzelem esetén a Biden által tervezett társasági adóteher-növelés jelentős hatással lehet az idei részvénypiaci felpattanást vezető cégekre. Joe Biden, a demokrata elnökjelölt a társasági adó mértékének 21 százalékról 28 százalékra való felemelését javasolta, valamint...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái