Előfizetői tartalom

Emelkedés jön a következő egy évben a magyar tőzsdén a hazai alapkezelők szerint

Portfolio
A koronavírus-járvány alakulása és a közelgő amerikai elnökválasztás hozhat izgalmakat a világ tőzsdéire a következő hetekben és minden bizonnyal a magyar piac sem tudja majd kivonni magát az általános nemzetközi befektetői hangulat alól. Havi felmérésünkben megkérdeztük a hazai alapkezelőket a magyar részvénypiac és a forint kilátásairól, és összegyűjtöttük, hogy melyek most a profi befektetők kedvenc részvényei.

A felmérésben résztvevő alapkezelők: Dialóg Alapkezelő, Diófa Alapkezelő, Erste Alapkezelő, Equilor Alapkezelő, Generali Alapkezelő, Hold Alapkezelő, K&H Alapkezelő, OTP Alapkezelő.

Korrekciót hozott a szeptember a tőzsdéken, ahogy Európába megérkezett a koronavírus-járvány második hulláma és ez alól a magyar piac sem volt kivétel, 5 százalék feletti eséssel zárta az előző hónapot a BUX. A járvány mellett most a közelgő amerikai elnökválasztás is bizonytalanságot hoz a világ részvénypiacaira, a következő egy hónapban markánsan meghatározhatja a befektetői hangulatot, hogy hogyan alakul a Biden-Trump-csata.

BUX értékének alakulása
Devizapárok, indexek, árutőzsdei termékek, részvények, CFD-k. Minden, ami a hullámzó árfolyamok kapcsán megdobogtatja egy trader szívét. Portfolio Trader

Merre mehet a BUX?

A felmérésében résztvevő hazai alapkezelők többége inkább optimista a magyar piac kilátásaival kapcsolatban, 3 hónapos időtávon a válaszadók fele legalább 5 százalékos felértékelődést vár a BUX indexre. Egy hónappal korábban mindössze a válaszadók negyede számított ilyen mértékű emelkedésre.

A cikkünk tartalmából

  • Elkészítettük októberi alapkezelői felmérésünket, hazai alapkezelőket kérdeztünk meg a piaci kilátásokról.
  • A részvénypiacokkal kapcsolatban optimistábbak a magyar alapkezelők, mint egy hónappal korábban.
  • A blue chipek közül az OTP, a kisebb papírok közül a Nyomda a kedvenc.
  • A forintpiaccal kapcsolatban megosztottabbak lettek az alapkezelők.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés