Portfolio signature

Turbulens időszakon vagyunk túl - Melyik magyar részvényben van most fantázia?

Portfolio
Összességében nem fest jól a magyar blue chipek technikai képe, a Richtert leszámítva mindegyik hazai nagypapír csökkenő trendben mozog, a gyógyszergyártó eddig vonzónak tűnő grafikonján pedig a héten szintén elromlott a technikai kép, miután az árfolyam letörte a mostanáig tartó emelkedő trendvonalat.

OTP

Az OTP árfolyama az elmúlt hónapokban egy csökkenő trendcsatornában haladt, ebből esett ki szeptember 21-én, az azt követő napokban pedig folytatódott az esés, ami után rövidtávon masszív túladottság alakult ki, az RSI értéke 20-as szint közelébe esett, ilyen alacsony értékre az idén márciusi zuhanás után volt példa. A túladottságból jött a felpattanás, amivel az árfolyam a május végi bázisépítés szintjére emelkedett.

Összességében a technikai kép javult azzal, hogy az árfolyam visszakapaszkodott a csökkenő trendcsatornába, viszont ahhoz, hogy fordulatról beszéljünk, ahhoz a trendcsatornából felfelé kellene kitörnie az árfolyamnak, és meg kellene haladnia a szeptember közepi lokális csúcsot, vagyis összességében 10 800 forint felett nézne ki igazán jól az OTP.

Lefelé első körben a csökkenő trendcsatorna alsó szára jelentheti az első megállót, ha az a szint elesik, akkor a szeptember 24-i lokális mélypont, és májusi lokális mélypont körüli zónát érdemes figyelni 8 850 forint környékén.

Miről szól még a cikk?

  • A Mol vásárlásai tudják érdemben javítani az összképet?
  • Elromlott a Richter technikai képe az emelkedő trendvonal letörésével.
  • A Magyar Telekomnál a csökkenő trendcsatornából való kitörés hozhatja a fordulatot.

Kedves Olvasónk!

Támogasd te is a minőségi gazdasági tartalomgyártást!

Ez az elemzés a Portfolio Signature cikkei közé tartozik. A cikk folytatódik, de csak egyedi előfizetéssel olvasható.

A Signature tartalmakhoz való hozzáférés díja havi előfizetéssel 2490 forint. Az éves előfizetés díja 29845 forint. Ezzel követlenül támogathatod a legmagasabb színvonalú gazdasági, üzleti újságírást.

Signature előfizetés

Általános Szerződési Feltételek   |   Gyakran felmerülő kérdések