bull
Üzlet

Pluszos zárás az amerikai tőzsdéken

Portfolio
A keddi kereskedés folyamán a befektetői légkört leginkább az újabb amerikai gazdaságélénkítő csomaggal kapcsolatos várakozások határozták meg. Európában a mérsékelten eső nyitást követően felfelé kapaszkodtak az indexek, a koradélutáni órákra azonban alábbhagyott a lendület, több ország börzéje is átfordult, eredménytelenül kereste az irányt Európa. Az Egyesült Államokban kifejezetten pozitív hangulatban indult kedden a kereskedés, napközben 1 százalékos pluszban is jártak az irányadó indexek, végül a napot fél százalék körüli pluszokkal fejezték be.
Black Friday a Portfolio-nál!
Az akció keretében a november 23. és november 27. között vásárolt éves SIGNATURE előfizetéseket most 40%-os kedvezménnyel, 17907 forintért lehet megvásárolni. Ezzel is a minőségi gazdasági tartalomgyártást támogatod. Tudj meg többet

100 pont feletti erősödéssel zárt a Dow

Mérséklődtek a pluszok az amerikai tőzsdéken a zárásra, de így is több mint 100 pontos erősödéssel zárta a Dow index a keddi kereskedést, 0,4 százalékot emelkedett. Az S&P 500 közben 0,5 százalékkal, a Nasdaq 0,3 százalékkal araszolt felfelé.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Napi csúcson az amerikai indexek

A nyitás óta jó a hangulat az amerikai tőzsdéken az újabb mentőcsomaggal kapcsolatos várakozások közepette és mostanra napi csúcsukra értek az irányadó indexek, a Dow 0,9 százalékot, az S&P 500 1,1 százalékot, a Nasdaq pedig 0,9 százalékot emelkedett.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Emelkedéssel zárt a magyar tőzsde

Emelkedéssel zárt a magyar tőzsde, a BUX 0,3 százalékkal került feljebb. A hazai blue chipek felemásan teljesítettek, a Magyar Telekom árfolyama 0,3 százalékkal került lejjebb, a Mol közel 2,3 százalékot esett. Ezzel szemben az OTP több, mint 2 százalékot emelkedett, a Richter pedig 0,5 százalékos pluszban zárt. A magyar tőzsdén a legjobban a Kulcs-Soft teljesített, melynek árfolyama 8,8 százalékkal került feljebb, a hazai börzén a leggyengébben a FuturAqua szerepelt, melynek árfolyama 2,7 százalékot esett.

bux

Felemás zárás lesz Európában

Nem találta meg az irányt a kereskedés végére sem Európa, nagy a szórás a vezető börzék teljesítménye között. A legjobban jelenleg a görög index teljesít, de a magyar BUX is kimondottan jó napot zárhat jelenlegi 0,7 százalékos emelkedésével, a jó hangulatot leginkább az OTP részvényének közel 2 százalékos emelkedésének köszönhetjük. A lista túlfelét pedig a szlovén index zárja 0,6 százalékos csökkenésével.

Még egy megrendelést elnyert a Hortobágyi Nemzeti Parktól a Mészáros és Mészáros Kft.

Újabb megrendelést nyert el az Opus érdekeltségi körébe tartozó Mészáros és Mészáros Kft. a Hortobágyi Nemzeti Parktól, ezúttal több mint nettó 650 millió forint értékben.

Tovább a cikkhez

Új termékekkel áll elő a Kulcs-Soft, robban az árfolyam

A Kulcs-Soft ügyviteli szoftvereket fejlesztő és forgalmazó vállalat bejelentése alapján 3 új terméket vezet be a piacra még az idei évben, ezek a vállalat elmondása szerint egyszerre támogatják a távoli munkavégzés lehetőségét, a tevékenységek kiszervezését és csökkentik a beruházások volumenét.

Tovább a cikkhez

Pozitív nyitás a tengerentúlon

Emelkednek a tengerentúli tőzsdék a nyitás után, a Dow 0,5 százalékos erősödése mellett az S&P 500 0,6 százalékkal került feljebb, a Nasdaq pedig 0,4 százalékos pluszban indította a keddi kereskedést. Részben az újabb körös amerikai fiskális csomaggal kapcsolatos optimizmus húzódik meg a mai emelkedés mögött, miután a demokrata házelnök, Nancy Pelosi arról tweetelt, hogy legkésőbb kedden egyezségre kell jutni a mentőcsomaggal, ha azt a november 3-i választás előtt el akarják fogadni. A házelnök elmondása szerint a hétfői tárgyalások tovább szűkítették az ellentéteket, közben Donald Trump tegnap 1,8 billió dollárra növelte a segélycsomagra vonatkozó ajánlatát.

Magyarázhatja még a pozitív piacnyitást a vakcinagyártó Moderna bejelentése, miszerint a társaság koronavírus elleni vakcinája már decemberben rendelkezésre állhat a sürgősségi felhasználásra, amennyiben pozitív eredményeket kap a novemberi időközi vizsgálatból.

dji

Nem találja az irányt Európa, megint rosszabbra fordult a hangulat

Számos ország börzéje fordult negatívra a koradélutáni órákra, a magyar index kiemelkedő teljesítménye is alábbhagyott, jelenleg 0,2 százalékos a BUX emelkedése. Nem módosította a jegybanki alapkamat 0,6 százalékos szintjét a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa és a kamatfolyosó sem változott, a döntés megfelelt az elemzői várakozásoknak.

Jelenleg -0,7 és 0,6 százalék között mozognak a főbb indexek, keresi az irányt egyelőre Európa.

Megbírságolta az Appeninnt az MNB

Az MNB rendkívüli tájékoztatási kötelezettség megsértése miatt egymillió forint összegű felügyeleti bírság megfizetésére kötelezte az Appeninnt.

Tovább a cikkhez

Váradi József: "Sok magánkézben lévő légitársaság fog csődbe menni"

A brit UK Aviation Club által rendezett eseményen beszélt a Wizz Air vezérigazgatója, Váradi József. Negatív képet festett a légiipar közeljövőjéről, sok magánkézben lévő vállalat fog csődbe menni a cégvezér szerint.

Tovább a cikkhez

A magyar tőzsde teljesít a legjobban

A koradélutáni órákban is kifejezetten jól teljesít a magyar index, a BUX 0,7 százalékos emelkedésével vezeti a sort Európában. Az emelkedés elsősorban annak tudható be, hogy az Országgyűlés 2021. június 30-ig meghosszabbította a koronavírus-járvány miatt bevezetett törlesztési moratóriumot egyes kiemelt társadalmi csoportoknak és pénzügyi nehézséggel küzdő vállalkozásoknak.

A Waberer's vezeti ma is a sort a BUX Index komponensei közül, nemrég kiadott elemzésében a Concorde továbbra is vételre javasolta a fuvarozócég papírjait. A Waberer's tegnap jelentette be, hogy az   Indotek Csoport egyik leányvállalata, a Trevelin Holding részesedést szerez a vállalatban, ezzel a fuvarozócég nagytulajdonosa lesz, ennek apropóján készült el a Concorde elemzése.

Továbbra is vételen a Waberer’s a Concorde-nál

Tegnap jelentette be a Waberer's, hogy új nagytulajdonosa lesz a vállalatnak az Indotek személyében, 24 százalékos részesedése lesz a cégnek a Waberer'sben. A fuvarozócéget követő Concorde friss elemzésében értékelte az eseményt, a Concorde továbbra is vételre ajánlja a Waberer’s részvényeit, 1 910 forintos célár mellett.

Tovább a cikkhez

Robog a gyorsjelentési szezon, ezek a Wall Street-i elemzők kedvenc részvényei

Már javában zajlik a gyorsjelentési szezon és sorra jönnek a nagyvállatok negyedéves számai, és hamarosan jön az amerikai elnökválasztás is, ami növeli a piaci bizonytalanságot. A legjobbnak tartott elemzők főleg a technológiai vállalatokat kedvelik most, de jutott hely az egészségügynek és az autóiparnak is a TipRanks elemzői előrejelzéssel foglalkozó oldal adatai alapján.

Tovább a cikkhez

Javul a légkör Európában, egyre kevesebben vannak mínuszban

Jobbra fordult a hangulat az európai tőzsdéken, az indexek többségén mérsékelt emelkedést látunk, kilóg a sorból a kimondottan rosszul teljesítő szlovén index, a magyar BUX az elsők között van jelenleg. A hangulatot javíthatta, hogy a vártnál jobb gyorsjelentéssel rukkolt elő a svájci UBS bank, illetve az IBM is jól teljesített a negyedévben a jelentés alapján, kiváltképp a felhőalapú üzletáguk ment nagyot.

Nagyot ment az IBM felhőalapú üzletága, ebben van a vállalat jövője

A tegnapi piaczárást követően tette közzé az IBM a harmadik negyedéves eredményeit. Összességében a vállalat az elemzői várakozásoknak megfelelően teljesített, az árbevétel 2,6 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához képest, a felhőalapú szolgáltatásokból származó bevételek azonban közel 20 százalékkal emelkedtek.

Tovább a cikkhez

Rossz hangulatban indul a kereskedés Európában

Mérsékelt eséssel nyitottak az európai tőzsdék kedden, a DAX 0,4 százalékos csökkenése mellett a CAC a tegnapi záróértékén nyitott, míg a FTSE 100 0,07 százalékot gyengült. A milánói börze is lejjebb került 0,15 százalékkal, a spanyol tőzsde pedig szintén a tegnapi záróértéke körül nyitott. A valamelyest borúlátó nyitás oka a tegnapi kimondottan rossz amerikai zárás lehet, a tengerentúlon a hangulatromlás oka többek között az volt, hogy Trump megint elkezdte ütni az amerikai koronavírus-válságkezelést, illetve kétségessé vált az újabb stimulus-csomag jövője.

dax

Emelkedéssel próbálkozik a magyar tőzsde

Felfelé kapaszkodik a magyar tőzsde a nyitás után, a BUX 0,1 százalékkal került feljebb. A hazai blue chipek felemásan teljesítenek, az OTP 0,15 százalékot emelkedett, a Mol 0,18 százalékkal került lejjebb, a Magyar Telekom 1,4 százalékot emelkedett, a Richter pedig hétfői záróértéke közelében jár.

bux

Mindenkit megleptek a legnagyobb svájci bank ma reggeli számai

Az elemzőket is jócskán meglepve duplájára ugrott a legnagyobb svájci bank, a UBS nyeresége a harmadik negyedévben, köszönhetően a globális piacok erőteljes fellendülésének, ami a befektetési banki és a vagyonkezelési üzletágat is segítette. Sergio Ermotti vezérigazgatónak ez az utolsó gyorsjelentése a társaságnál.

Tovább a cikkhez

Mérsékelt elmozdulással indulhat a keddi kereskedés Európában Mi történt eddig a

 • Egészen csúnya zárást produkáltak tegnap az amerikai indexek, miután Irán bejelentette, hogy ismét fegyverkereskedésbe kezd - feltételezhető, hogy a befektetők egy amerikai intervenció miatt aggódtak. A hangulatromlás oka ezen kívül még az lehetett, hogy Trump megint elkezdte ütni az amerikai koronavírus-válságkezelést, illetve kétségessé vált az újabb stimulus-csomag jövője. Mindenesetre a tegnapi kereskedésben az utolsó egy órában begyorsuló esés miatt a Dow Jones 1,43 százalékos, a Nasdaq 100 1,79 százalékos, az S&P 500 pedig 1,63 százalékos mínuszban zárta a kereskedést, ezzel több mint három hetes negatív rekordot döntve meg.
 • Az ázsiai tőzsdéken leginkább csökkenést láthattunk, a befektetői hangulatot az amerikai gazdaságélénkítő csomag késlekedése árnyékolta be, az újabb elnökválasztási vitára koncentrálnak most leginkább a befektetők. A sanghaji tőzsde 0,3 százalékot csökkent, a japán Nikkei is 0,3 százalékkal került lejjebb, a hongkongi tőzsde pedig 0,1 százalékot esett. Ázsia más részein is hasonlóan alakult a hangulat, a dél-koreai Kospi 0,2 százalékkal került lejjebb, míg a szingapúri tőzsde szintén lejjebb került.
 • Kimondottan mozgalmas lesz a mai nap itthon, hiszen a magyar jegybank szokásos heti kötvényvásárlási tenderén kívül kamatdöntő ülést is tart a Monetáris Tanács. A kamatkondíciók esetében nem számítunk változásra, a legérdekesebb az MNB közleménye lehet, melyben az utóbbi egy hónap fejleményeit értékelhetik. A forint pénteken ismét 365 körül járt, azóta tegnap átlépte a 366-os határt is, viszont a szeptemberi infláció meglepetésre 3,4 százalékra esett, vagyis felemás a helyzet a jegybank szempontjából. Várhatóan a döntés után a Monetáris Tanács ismét azt hangsúlyozza majd, hogy szorosan figyelemmel kíséri az inflációs várakozások alakulását, és szükség esetén kész lépni.
 • Az amerikai határidős indexek feljebb kerültek ma reggel, a határidős DAX 0,1 százalékos emelkedést vetít előre a keddi piacnyitásra.
 • Az olaj ára lejjebb került ma reggel, a decemberi határidős WTI 0,1 százalékos esést követően 40,89 dollárnál jár, az arany árfolyama is 0,1 százalékkal került lejjebb, a sárga nemesfém jegyzése 1902,28 dolláron áll.
 • A forint gyengült valamelyest ma reggel az euróval szemben, egy euróért 365,08 forintot kell adni jelenleg, míg egy dollár 310 forintba kerül.
  Ma több gyorsjelentés is érkezik, jelenteni fog többek között a Philip Morris, a Lockheed Martin, a Procter & Gamble és a Travelers Companies, a svájci UBS már közzétette beszámolóját.

  Mi történt eddig a tőzsdéken?

  Címlapkép: Thomas Lohnes/Getty Images
bét
magyar lemgyel veto unios koltsegvetes jogallamisag budapest targyalas 201126
amerikai elnökválasztás usa biden trump 2020
gas
szerbia
eu vétó magyar vétó jogállamiság
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Privát bankár

Privát bankár
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
bét