Delta_4_1500
Üzlet

Nem marasztalta el a bíróság a Delta Systems-t a kérdéses támogatás miatt

Portfolio
A Delta Systems Kft. felelősségét nem állapította meg, a vállalattal szemben pénzbírság kifizetésére vonatkozó ügyészségi indítványt pedig elutasította a bíróság a cég kérdéses GINOP-pályázata ügyében– közölte ma a Delta Systems anyavállalata, a Delta Technologies.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

A Delta Technologies október 9-én közzétette az éves rendes közgyűlésre vonatkozó előterjesztéseit, amelynek részeként a vezetőségi jelentés az alábbiakat tartalmazta:

„A GINOP-1-2-1-15-2015-00791 azonosítószámú, „A Delta Systems Kft. termelési kapacitásainak bővítése” című projekttel kapcsolatosan a Pénzügyminisztérium Gazdaságfejlesztési Programok Végrehajtásáért Felelős Államtitkárság szabálytalansági eljárást folytatott le. Ezen projekt vonatkozásában 439 342 000,- Ft támogatás folyósítására került sor a Delta Systems Kft. részére. Az eljárás szabálytalanság megállapításával és 59 100 000,- Ft támogatás visszakövetelésével zárult. Ezen visszakövetelt összeget a Delta Systems Kft. 2019. decemberben maradéktalanul visszafizette.

A fentiek mellett, a NAV Észak-alföldi Bűnügyi Igazgatósága Kiemelt Ügyek Vizsgálati Osztálya előtt 63015/1119/2019. bü. számon költségvetési csalás gyanújával büntetőeljárás van folyamatban, melynek során a 2019.11.06-i határozatban foglaltak alapján a nyomozóhatóság vélelmezte a Delta Systems Kft.-nél a projekt esetében az addig folyósított támogatási összeg szabálytalan felhasználását 439 342 000,- Ft értékben és biztosítási intézkedésként egyúttal követelések zárlatát rendelte el. A Delta Systems Kft., mint eljárás alá vont jogi személy, haladéktalanul intézkedett a NAV Észak-alföldi Bűnügyi Igazgatósága által a költségvetésnek okozott kárként vélelmezett 439 342 000.- forint összegű vagyoni hátrány teljes összegének önkéntes visszafizetéséről. Mindezek után a NAV a bűnügyi zárlatok feloldásáról intézkedett. A teljes támogatási összeg visszafizetésétől függetlenül a büntetőeljárás során Delta Systems Kft.-vel szemben intézkedések alkalmazására és pénzbírság kiszabására is kerülhet sor, mely kockázatra a Delta Systems Kft. megfelelő összegű céltartalékot képzett.”

Ezzel kapcsolatban a Delta Technologies azt közölte ma, hogy a bíróság a vállalat 100 százalékos leányvállalata, a Delta Systems Kft. felelősségét nem állapította meg, a Delta Systems Kft-vel szemben pénzbírság kiszabására vonatkozó ügyészségi indítványt elutasította.

Az ügyészség a Delta Systems Kft.-re vonatkozó rendelkezés ellen nem jelentett be fellebbezést, ezzel a döntés 2020. október 20. napján jogerőssé vált.

A Delta Technologies árfolyama 0,1 százalékos pluszban tartózkodik ma.

Kereskedés DELTA-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén! Kedvező feltételek, profi ügyfélszolgálat. Start
karácsony utca boltok tömeg
pif2020
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Privát bankár

Privát bankár
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
ilánó koronoavírus