GettyImages-1280195125
Üzlet

A koronavírus kiütéssel nyert a Manchester United ellen

Portfolio
A Manchester United árbevétele jelentősen esett a tegnapi gyorsjelentése alapján, közel 20 százalékot az előző évhez képest, és adózott eredménye is veszteséges lett. A piacot kevésbé zavarta a rosszabb eredmény, a részvények 10 százalékot emelkedtek tegnap az NYSE-n, valószínűleg annak köszönhetően, hogy már beárazódtak a várakozások, és a befektetők számára pozitív hír, hogy a klub csökkenti a fizetéseket először 2015 óta.
Portfolio Signature karácsonyra is!
A legfontosabb elemzések és exkluzív tartalmak a fa alá. Akár az utolsó pillanatban is megajándékozhatsz valakit egy éves Portfolio Signature előfizetéssel. Ha pedig egyszerre több ismerősnek, barátnak, családtagnak vásárolsz éves előfizetést, akkor van lehetőség mennyiségi kedvezményre is. Így azon túl, hogy az ünnepekre hasznos ajándékkal készülsz, még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. Tudj meg többet

Az angol futballklub bevételei meredeken estek, és közel 20 százalékkal voltak alacsonyabbak az előző évhez képest a június 30-án lezárult pénzügyi év tekintetében a klub tegnap közzétett gyorsjelentése alapján.

A 2020-as árbevétel így 509 millió font volt, ami 19 százalékkal alacsonyabb az előző pénzügyi évben elért 627 millió fonthoz képest. A klub korábban még 560 és 580 millió font közé becsülte az árbevételét, így a koronavírus akár 70 millió fontos kiesést is okozhatott a klubnak. Ez alapvetően annak volt köszönhető, hogy a szurkolók nem térhettek vissza a nézőtérre, illetve a koronavírus felborította a korábban már lefixált meccsek időpontjait is, és 80 millió fontnyi szponzorációs díj is csúsztatva lett. Ez a Manchester United legalacsonyabb árbevétele az elmúlt 5 évet tekintve.

Ennek eredményeképpen a klub adózott eredménye is negatív lett, 23,2 millió fontos veszteséget könyvelhettek el, míg a tavalyi évben közel 19 millió fontos nyereségük volt.

A klub nettó adósságállománya is jelentősen felduzzadt, a korábbi 270,5 millió fontról 474,1 millió fontra emelkedett.

Az angol klubok reménykedtek, hogy a szurkolókat hamarosan visszaengedhetik a stadionokba, azonban a növekvő koronavírussal kapcsolatos aggályok miatt most félnek, hogy ez jövő március előtt már nem fog bekövetkezni.

Ed Woodward, a klub egyik vezetője pedig eléggé kiakadt a brit kormányra:

Ha az emberek órákat ülhetnek a repülőgépeken vagy a mozikban, akkor miért ne ülhetnének ki a nézőtérre is, ami professzionálisan menedzselt és kontrollált?

Ehhez hozzátette még, hogy:

Már több, mint 20 európai országban visszatérhettek a szurkolók a stadionokba különböző mértékű korlátozások mellett.

A Manchester United árfolyama tegnap 9,3 százalékkal került feljebb, de idén még 27 százalékos mínuszban van. A reakciót talán az magyarázhatja, hogy a megelőző hetekben sokat esett az árfolyam, még így is 11 százalékos mínuszban van az egy hónappal ezelőttihez képest, illetve 2015 óta először csökkentették a fizetéseket is a klubnál.

manutd

(Reuters, Manchester United)

Címlapkép: Visionhaus

bika spx csucs
covid kórház koronavírus járvány
europai parlament cimlap getty tobbszor 2000
párizs
amerikai elnökválasztás usa biden trump 2020
koronavírus maszk getty stock
foldgaz_futes
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Miként győzik le az indexkövető alapok az alapkezelőket?
Online előadás
Külföldi szolgáltató, TBSZ számla, euró alapú megtakarítás
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

vonatvasutmagyarshutter-20170719