GettyImages-1228982709
Üzlet

Manager Magazin: Eladná az Adidas a Reebokot

Portfolio
Az Adidas vizsgálja annak a lehetőségét, hogy megváljon a tulajdonában lévő Rebook márkától, mivel állítólag nem elégedettek a teljesítményével. A tervek még nagyon korai stádiumban vannak, végső döntés még nem született az üggyel kapcsolatban, valószínű, hogy a koronavírus miatt a tervezettnél alacsonyabb áron adnák el a tulajdonjogokat a német Manager Magazin riportja szerint.
Portfolio Signature karácsonyra is!
A legfontosabb elemzések és exkluzív tartalmak a fa alá. Akár az utolsó pillanatban is megajándékozhatsz valakit egy éves Portfolio Signature előfizetéssel. Ha pedig egyszerre több ismerősnek, barátnak, családtagnak vásárolsz éves előfizetést, akkor van lehetőség mennyiségi kedvezményre is. Így azon túl, hogy az ünnepekre hasznos ajándékkal készülsz, még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. Tudj meg többet

Az Adidas az értesülések szerint a következő hónapok során dönthet a Rebook eladásával kapcsolatban, és még egyetlen bankot sem kért fel a lépések megtervezésével. A társaság szóvivője nem kommentálta a híreket, mondván, hogy pletykákra nem reagálnak.

A Manager Magazin értesülései szerint az érdeklődők között lehet a VF Corp, amely a Timberland és a North Face márkákat is tulajdonolja, illetve a kínai Anta International Group is.

Azt is hozzátette a magazin, hogy a koronavírus-járványt megelőzően az Adidas CEO-ja, Kasper Rorsted 2,4 milliárd dollárnyi pénzt szeretett volna látni a Rebook esetleges eladásából, ám a vírusnak köszönhetően valószínűleg be kell érnie egy kisebb összeggel is, az eladás akár már 2021 márciusig is megtörténhet.

Az Adidas még 2008-ban szerezte meg a Rebookot, akkor 3,8 milliárd dollárért.

A menedzser magazin riportja szerint az Adidas 2018 óta a Rebook könyv szerinti értékének közel felét írta le veszteségként, mintegy 995 millió dollárt.

Az Adidas részvényeinek árfolyama a híreket követően ma már 3,1 százalékot emelkedett, de idén még 2,3 százalékos mínuszban van.

adidas

(Bloomberg, Reuters)

Címlapkép: Pavlo Gonchar/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

bika spx csucs
covid kórház koronavírus járvány
europai parlament cimlap getty tobbszor 2000
párizs
amerikai elnökválasztás usa biden trump 2020
koronavírus maszk getty stock
foldgaz_futes
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Miként győzik le az indexkövető alapok az alapkezelőket?
Online előadás
Külföldi szolgáltató, TBSZ számla, euró alapú megtakarítás
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

vonatvasutmagyarshutter-20170719