microsoftttt
Üzlet

Jönnek az új Xbox-ok, mégis kicsit csalódást okozott a Microsoft

Portfolio
Könnyedén felülteljesítette az elemzői várakozásokat a Microsoft a harmadik negyedévben, viszont a karácsonyt is magában foglaló negyedik negyedévre csalódást keltő prognózisokat adott a menedzsment, aminek hatására kismértékben, másfél százalékot esett a részvények árfolyama a zárás utáni kereskedésben.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

A július-szeptemberi negyedévben mind a bevételek, mind a profit szintjén felülteljesítette az elemzői várakozásokat a Microsoft. A szoftverpiaci óriás mind a három divíziója erős teljesítményt mutatott, köszönhetően annak, hogy

a cloud szolgáltatások és a videójátékok iránt is erőteljesen nőtt a kereslet a koronavírus-járvány közepette.

A negyedév főbb számai:

  • A bevételek 37,2 milliárd dollárra emelkedtek, ami 12 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához képest, az elemzők 35,76 milliárd dolláros bevételre számítottak.
  • A vállalati folyamatok és termelékenység divízió bevétele (ami többek között a vállalati Office 365-termékeket, a lakossági Microsoft 365 előfizetéseket és a kapcsolódó cloud szolgáltatásokat tartalmazza) 11 százalékkal nőtt. A lakossági Microsoft 365 előfizetők száma meghaladta a 45 milliót – emelte ki a vállalat.
  • Az intelligens cloud üzletág (ami például a szerver termékek és cloud szolgáltatások bevételeit tartalmazza) 20 százalékos bevételnövekedést könyvelt el.
  • A személyi számítógépek üzletág (ide tartozik a hagyományos Windows operációs rendszer, az Xbox, a Surface és az internetes keresések bevételei) 6 százalékos bevételcsökkenést szenvedett el. Ezen belül az Xbox bevételei 30, a Surface bevételei 37 százalékkal emelkedtek, csökkent viszont az internetes keresések és a Windows operációs rendszer bevétele. A divízió forgalmát a karácsonyi negyedévben az új Xbox-konzolok dobhatják meg.
  • Eredményszinten még nagyobb növekedést tudott felmutatni a Microsoft a harmadik negyedévben, mint a bevételek tekintetében. Működési eredménye 25 százalékkal, nettó profitja pedig 30 százalékkal emelkedett.
  • Az egy részvényre jutó eredménye 1,82 dollár lett, ami 32 százalékkal magasabb a bázisidőszaki értéknél és jelentősen felülteljesítette az elemzői konszenzust, a piacok ugyanis 1,54 dollárt jósoltak.

A lezárt negyedév jól sikerült és a menedzsment várakozásai szerint folytatódhat a növekedés a karácsonyt is magában foglaló negyedik negyedévben, mégis csalódást okozott a prognózis. A vezetőség 39,5 és 40,4 milliárd dollár közötti bevételt jósol az időszakra (tavalyi negyedik negyedéves 36,9 milliárd dollár után), az elemzők ennél valamivel magasabb, 40,5 milliárd dolláros bevételre számítottak eddig. Jó hír viszont, hogy a befektetők által kiemelten figyelt cloud szolgáltatások kereslete (amire a Microsoft a jövőbeli növekedés építi) jól indította az évet, az Azure bevételei például 48 százalékkal ugrottak meg – közölte a vállalat. Az látszik, hogy a vállalatok felgyorsították a digitális transzformációt és a cloud stratégiájukat, amihez a Microsoftot választották – véli a Wedbush szakértője.

A Microsoft árfolyama először emelkedett a zárás utáni kereskedésben a harmadik negyedéves számok hatására, de miután a gyorsjelentést követő konferenciahíváson a vezetőség a kilátásokról beszélt, lefordult a részvény és 1,5 százalékot esett az árfolyam.  

Címlapkép: Costfoto / Barcroft Studios / Future Publishing

mol bubi
pfizer
gázvezeték
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Privát bankár

Privát bankár
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
mol bubi