volkswagen
Üzlet

Újra nyereséges a Volkswagen, de nagyon nehéz lesz 2020

Portfolio
Az év első fele drámai volt a Volkswagen Csoportnál, a harmadik negyedévben azonban már voltak bíztató jelek, az értékesítés, az árbevétel és a profit is jóval kisebb mértékben esett vissza, mint az év első felében, a vállalat tőkehelyzete is stabilabbá vált, a költségcsökkentő és likviditásjavító intézkedések meghozták az eredményüket, ráadásul szeptemberben már nőttek az eladások, vagyis az értékesítésben is látszik egyfajta fordulat.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

A harmadik negyedévben a cégcsoport az egy évvel korábbihoz képest 1,1 százalékkal kevesebb, 2,61 millió járművet értékesített, az év első 9 hónapjában az eladások 18,7 százalékkal 6,5 millió darabra csökkentek, a január-szeptember időszakban egyébként piaci részesedést szerzett a Volkswagen, 0,4 százalékponttal 13 százalékra növelte részesedését a globális autópiacon. Idén egyébként az első olyan hónap, amikor csoportszinten nőttek az eladások, a szeptember volt, az azt megelőző hónapok mindegyikében csökkent az értékesítés. A szeptemberi fordulatban elsősorban a vállalat legfontosabb piaca, Kína játszotta a főszerepet, ahol 3 százalékkal nőttek az eladások

Az árbevétel a negyedévben 3,4 százalékkal 59,4 milliárd euróra csökkent, az első 9 hónapban 16,7 százalékkal 155,5 milliárd euróra esett vissza. Az üzemi eredmény a negyedévben 30 százalékkal 3,6 milliárd euróra esett vissza, az első 9 hónapban 87,5 százalékkal 1,7 milliárd euróra zuhant. Az adózott eredmény a harmadik negyedévben 31 százalékkal 2,8 milliárd euróra esett, a január-szeptember időszakban 85 százalékkal 1,7 milliárd euróra csökkent.

A csoport nettó likviditása az egy évvel korábbihoz képest 25,6 százalékkal magasabb, 24,9 milliárd euró volt idén szeptember végén, a növekedés részben egy hibrid kötvény kibocsátásnak köszönhető, amelyet a vállalat az idei első félévben hajtott végre.

A részvényesek szempontjából fontos információ, hogy a vállalat 2,4 milliárd euró osztalékot fizet ki idén októberben.

A kilátásokkal kapcsolatban a menedzsment kiemelte, hogy 2020-ban a tavalyihoz képest jóval kevesebb járművet adnak majd el, a kockázatok között az erősödő versenyt, a volatilis deviza- ás nyersanyagárakat és a szigorodó károsanyag-kibocsátási szabályokat említették. Nem csak az értékesítés, de az árbevétel is jóval a tavalyi alatt alakul idén, az üzemi eredmény pedig drasztikusan esik, de a pozitív tartományban alakulhat majd az év egészében. Beruházásokra és K+F-re kevesebbet költ 2020-ban a vállalat. A szabad cash-flow a tavalyinál jóval alacsonyabb, de pozitív lehet idén. Az autógyártó szegmens nettó likviditása a tavalyinak megfelelő szinten maradhat.

A Volkswagen árfolyama idén 29 százalékot esett, a piacnyitás előtti indikációk alapján a biztató negyedéves számok hatására 1,5 százalék pluszban nyithat a Volkswagen részvénye.

vow33

Címlapkép: Sean Gallup/Getty Images

karácsony utca boltok tömeg
pif2020
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Privát bankár

Privát bankár
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

ilánó koronoavírus