Előfizetői tartalom

Megviselte a koronavírus az amerikai olajóriásokat is, veszélyben az Exxon osztalékai

Portfolio
A nagyobb olajtársaságok is folyamatosan jelentik a harmadik negyedéves eredményeiket, ezúttal az Exxon, a Chevron és a Total tették közzé a friss számaikat. A várakozásoknak megfelelően jelentősen csökkent a társaságok árbevétele miután a koronavírus-járvánnyal bezuhant a globális olajkereslet is. Ennek ellenére több szempontbó is felülteljesítették a nagy olajtársaságok az elemzők által várt számokat, ugyanakkor az Exxon esetében az osztalékok fenntarthatóságával kapcsolatos kételyek rányomták a bélyegüket az árfolyamra. A Chevron és a Total részvényeinek árfolyama emelkedett.

A legfontosabb energetikai témákról, az olaj- és a földgáz jövőbeni szerepéről, az energiaátmenet kihívásairól, a megújulók térnyeréséről szó lesz az Energy Investment Forum 2020 konferenciánkon is, ahol az előadók között szerepel többek között Varró László, a Nemzetközi Energia Ügynökség (IEA) vezető közgazdásza is. Energy Investment...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái