bet
Üzlet

Távközlési céget vett a Gloster

Portfolio
2020. október 30-án a Gloster és a MACROgate IPsytems Magyarország Távközlési Kft. tulajdonosa, szerződést kötöttek a Macrogate 100 százalékos tulajdonrészének adásvételéről. A Macrogate az aláírás után Gloster Telekom Távközlési Kft. néven folytatja tevékenységét, az ügyvezetői feladatokat a továbbiakban Balogh Balázs, a Gloster műszaki igazgatója látja el.
Portfolio Signature karácsonyra is!
A legfontosabb elemzések és exkluzív tartalmak a fa alá. Akár az utolsó pillanatban is megajándékozhatsz valakit egy éves Portfolio Signature előfizetéssel. Ha pedig egyszerre több ismerősnek, barátnak, családtagnak vásárolsz éves előfizetést, akkor van lehetőség mennyiségi kedvezményre is. Így azon túl, hogy az ünnepekre hasznos ajándékkal készülsz, még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. Tudj meg többet

A MACROgate IPsytems Magyarország Távközlési Kft. (továbbiakban: Macrogate) egy több mint 14 éve alapított VOIP távközlési szolgáltatásokat nyújtó cég, rendelkezik az IP telefon szolgáltatás nyújtásához szükséges infrastruktúrával és hatósági engedélyekkel. A Macrogate az elmúlt pár hónap gazdasági nehézségeit jól állta, a Covid-19 vírus okozta időszakban nem csökkent az előfizetőinek a száma és bevételei sem. Az akvizíció egy újabb mérföldkő a Gloster tevékenységében, mert a már így is széles szolgáltatási spektrum egy újabb meghatározó szegmenssel bővült, ezzel a tovább halad az organikus és cégcsoport szintű növekedés egyidejű megvalósításában. Az akvizíciót követően a Macrogate ügyfelei változatlan színvonalon és áron kapják az eddig is igénybe vett szolgáltatásokat, az átadásátvételt követően a műszaki és ügyfélszolgálati teendőket a Gloster Managed Service Centere látja el.

A Gloster a Macrogate megvásárlásának egyik eredményeként immár képes lesz a vállalatok, intézmények részére a legkorszerűbb gyári kollaborációs megoldásokkal integrált SIP alapú nyilvános távközlési szolgáltatást is egy kézből biztosítani. Az akvizíció elsődleges célja, hogy a Gloster Csoport ügyfeleinek kedvező percdíjú IP telefon szolgáltatást, nyilvános hálózatból hívható hazai és külföldi telefonszámokat, IP telefonközpontot, omnichannel ügyfélszolgálatot, számhordozást, hangrögzítést vagy akár zöld szám szolgáltatást tudjon nyújtani. A Macrogate előfizetői számára is megnyílik a Gloster teljes termék és szolgáltatás portfóliója (hálózati és IT infrastruktúra megoldások, kibervédelmi szolgáltatások).

A Gloster tervezi, hogy Cisco Webex Teams és Microsoft Teams megoldásokat integráljon a Macrogate szolgáltatásiba, ezzel egységes havidíjas alapú hang és videó kollaborációs platformot kívánnyújtani ügyfeleinek, de távközlési szolgáltatóként felhő alapú, hangfelismerésre képes mobilapplikációból igénybe vehető call center szolgáltatás bevezetésén is dolgoznak. A Gloster az akvizícióval szinte egy időben szerezte meg a Cisco Advanced Collaboration Architecture Specialization partneri címet.

A Macrogate megvásárlása kevesebb mint két év alatt a Gloster negyedik akvizíciója:

  • 2019. január 10-én vásárolta meg az Euroway Networking Kft. 51 százalékát,
  • 2019. december 13-án a TMSI Kft. 100 százalékos tulajdonrészét.
  • 2020. január 1-én a Cableline Technologies Kft. került a Gloster tulajdonába,
  • 2020. június 9-én pedig a Euroway Networking Kft. 49 százalékát szerezte meg.

Az akvizíciót követően a Gloster és leányvállalatai együttesen immár 45 fő alkalmazottal, 250 havidíjas ügyféllel és több mint 450 rendszeresen vásárló vállalati ügyféllel rendelkezik. A csoport tagjainak együttes árbevétele 2019-ben 2,1 milliárd forint volt, mintegy 350 millió forint EBITDA mellett.

A Gloster 2020. április 30-án, intézményi és magánbefektetők bevonásával, 1,1 milliárd forintos sikeres zártkörű tőkeemelést hajtott végre, részvényivel először 2020. június 9-én lehetett kereskedni a Budapesti Értéktőzsde XTEND piacán. A Gloster árfolyama ma 5,7 százalékkal került feljebb, a bevezetéskori nyitóárhoz képest pedig 22,6 százalékot emelkedett.

glosi

Címlapkép: Budapesti Értéktőzsde

GettyImages-1288690436
HEPA_klub2020_cimlapkep_1500x844
vetovita brusszel zaszlo unios koltsegvetes 201130
Orban Viktor Mateusz Morawiecki lengyel zavar veto unios koltsegvetes 201204
horvatorszag_croatia
trader
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Trendlovaglás, vételi és eladási zónák azonosítása, piaci aktualitásokkal fűszerezve
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
GettyImages-1288690436