Előfizetői tartalom

Esik a félelemindex, a befektetők egyértelmű győztest várnak

Portfolio
A Wall Street-i félelem-index alapján a befektetők már a választások előtt is arra számítottak, hogy egyértelmű győztest hirdethetnek, mivel az amerikai részvénypiaci volatilitást mérő VIX-index értéke folyamatosan csökkent október vége óta, amikor még 40 felé is benézett június óta először. Az index értéke azonban továbbra is relatíve magas, tehát a bizonytalanság csak részben csökkent, és még mindig jóval a hosszú távú, 20 körüli átlag felett van.

A félelem-index, vagy hivatalosabb nevén a CBOE Volatility Index (VIX), az amerikai tőzsdepiac várható volatilitását próbálja mérni az S&P 500-ra szóló vételi és eladási opciós ügyletek segítségével. Az index magasabb értéke fokozott bizonytalanságot jelez, tehát ilyenkor nagyobb mozgásokra számítanak a befektetők a tőzsdéken. Az index értéke 35,55-nél tartott a tegnapi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés