richter4_forras_richter
Üzlet

Jön a Richter gyorsjelentése, mire számítsunk?

Portfolio
Itthon is beindul a héten a negyedéves gyorsjelentési szezon, a Richter november 6-án, pénteken teszi közzé a július-szeptemberi időszakra vonatkozó számait. Az elemzők többsége az árbevétel növekedését várja az előző év azonos negyedévéhez képest, az adózott eredmény viszont csökkenhetett - derül ki a Portfolio által készített konszenzusból.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

A Portfolio saját konszenzusa szerint az elemzői várakozások mediánja alapján a Richter összes árbevétele 3,7 százalékkal növekedhetett a harmadik negyedévben az egy évvel ezelőtti szinthez képest, 132,2 milliárd forintos teljes árbevételt várnak a gyógyszercéget követő elemzők.

richtertablazat

A 2020 első negyedévi rekordnál alacsonyabb lehetett a harmadik negyedév árbevétele és a második negyedévhez képest is mérsékelt csökkenést könyvelhetett el a cég, ha hozza az elemzői várakozásokat. A bázisidőszakhoz képest a forint jelentősen gyengült az euróval szemben, ami felfelé segítette a bevételeket, az orosz rubelhez képest viszont erősödött a hazai deviza, ami az ellenkező irányban hatott.

richterkonsz_arbevetel

Ősszel elindult a Richter által gyártott gyógyszerrel a hazai koronavírusos betegek kezelése, a remdesivir hatóanyagával rendelkező készítményből több ezer adagot gyártott le a cég. A Richter a kormánytól kapta meg a megbízást a remdesivir fejlesztésére és a finanszírozást is a kormányzat végzi. A Richter a legyártott gyógyszerek átadja, azok nem kerülnek kereskedelmi forgalomba, így ebből nem keletkezik árbevétele a vállalatnak.

A profitabilitás javulhatott a cégnél, az elemzői konszenzus szerint 56,8 százalékos bruttó fedezeti szint várható 2020 harmadik negyedévére, ami 2 százalékpontos javulást jelent az egy évvel ezelőtti szinthez képest. Az üzleti eredményhányad még nagyobb mértékben, több mint 5 százalékponttal emelkedhetett.

richterkonszenzus_bruttofedezet

Az üzleti tevékenység eredménye 25,6 milliárd forintra rúghatott az elemzők várakozásai alapján, ez közel 45 százalékos emelkedésnek felelne meg az egy évvel korábbi szintről.

A Richter adózott eredménye 19,3 milliárd forintra rúghatott az elemzői várakozások mediánja alapján, ami viszont kétszámjegyű visszaesés a bázisidőszakhoz képest.

richterkonszenzus3

A Richter árfolyama közel 5 százalékot emelkedett idén, amivel magasan felülteljesítette a magyar piacot, a BUX ugyanis eközben több mint 24 százalékot esett. A szerdai kereskedésben 4 százalék feletti pluszban zárt a papír az általános tőzsdei emelkedés közepette.

Kereskedés RICHTER-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén! Kedvező feltételek, profi ügyfélszolgálat. Start
orbanviktor
bécs
terror europa dzsihad
kórházi ágy egészségügy
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Útikalauz kezdő befektetőknek.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Privát bankár

Privát bankár
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

bécs