FONTOS Új benzinárstop az asztalon, a kormány jövő héten tárgyal róla
 
Előfizetői tartalom

Még mindig nem tudjuk, mi lesz az amerikai elnökválasztás végeredménye: mire számítsunk a piacon?

Portfolio
A tegnap megtartott amerikai elnökválasztásnak még mindig nincs meg a végeredménye, és könnyen lehet, hogy ez még napokig így lesz. A választással kapcsolatban volt egy előzetes félelem, amelyet a szoros kimenetel, a választás tisztaságának megkérdőjelezése, vagy az eredmény megtámadásának lehetősége táplált. Bár ezek nem mindegyike valósult meg, az eddigi eredmények és fejlemények miatt számolnunk kell ezekkel a kockázatokkal. Mindez kiszámíthatatlanságot jelent a piacira nézve. Megkérdztük Kovács Krisztiánt, a Concorde üzletfejlesztésért és stratégiai tervezésért felelős igazgatóját, ő hogyan értékeli a helyzetet, és milyen piaci folyamatokra számíthatunk ilyen bizonytalan környezetben.

Hogyan értékeli a választási eredményt? Meglepetés történt, vagy erre számíthattunk? Kovács Krisztián: A választás másnapján úgy állunk, ahogy várható volt erre az időpontra nézve, azaz még nincs eredmény, a szenátusi többség sorsa sem dőlt el. Nincs egyértelmű eredmény, még bármelyik jelölt nyerhet. Milyen volt a piac azonnali reakciója a választás eddigi eredményeire?...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés